Πολιτική

21 Αυγούστου 2020 11:55 Τελευταία ενημέρωση : 21 Αυγούστου 2020 21:52

ΣΥΡΙΖΑ: κυβερνητικό μπάχαλο και με τις μάσκες

Διάβασέ μου το...

Επίθεση στην Κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων σε πλήρη σύνθεση εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντεπίοθεση απο την Νέα Δημοκρατία.

ΣΥΡΙΖΑ: κυβερνητικό μπάχαλο και με τις μάσκες
-

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην Κυβέρνηση, αναφέροντας «Τη στιγμή που ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκος, μετά την γενική κατακραυγή υποσχόταν δωρεάν μάσκες στους μαθητές, η Υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως χαρακτήριζε τη μάσκα «προσωπικό αντικείμενο που επαφίεται στην ατομική ευθύνη» και τόνιζε πως το κόστος της επιβαρύνει την οικογένεια του κάθε παιδιού. Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώσει τους πολίτες ποιος από τους δύο υπουργούς του δεν ξέρει τι του γίνεται».

«Η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει επιτέλους πως δεν μπορεί να ανοίξει τα σχολεία όπως άνοιξε και τον τουρισμό: άρον-άρον, χωρίς σχέδιο και με τα γνωστά αποτελέσματα. Σε όλη την Ευρώπη, εξαιτίας της πανδημίας, οι κυβερνήσεις επεξεργάζονται σχέδια για το άνοιγμα των σχολείων που προβλέπουν μείωση των μαθητών σε κάθε τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και δωρεάν προμήθεια μασκών και αντισηπτικών σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στην Ελλάδα κ. Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία με αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη σε σχέση με πέρυσι και με ένα απίστευτο μπάχαλο για τις μάσκες», σημειώνει η Κουμουνδούρου.

Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «επιτέλους ας σοβαρευτεί και να σταματήσει τα πειράματα με τα παιδιά, τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς».

ΝΔ: Να πάρει ξεκάθαρη θέση η αξιωματική αντιπολίτευση για την χρήση μάσκας και το άνοιγμα των σχολείων

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε σήμερα τι σημαίνει κοινωνική πολιτική στην πράξη (δωρεάν μάσκες και εμβόλιο σε όλους τους πολίτες) κόντρα σε μια ανέξοδη, φλύαρη και ουσιαστικά ανύπαρκτη «κοινωνική πολιτική» του ΣΥΡΙΖΑ που εξαντλείται στην αντιπολιτευτική αμηχανία των fake news. Η εικόνα πλέον είναι καθαρή σε όλους και η κοινωνία καταλαβαίνει τι σημαίνει να κυβερνά μια σοβαρή, υπεύθυνη και αποτελεσματική κυβέρνηση, νιώθοντας τυχερή που δεν θα χρειαστεί να μάθει ποτέ τι θα γινόταν αν ο κορωνοιός αποτελούσε «στραβή» προηγούμενης «βάρδιας» και αντιμετωπιζόταν με πρωτόκολλα made by Καρανίκας.

Περιμένουμε ακόμα από την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει ξεκάθαρη θέση σχετικά με την χρήση της μάσκας και το άνοιγμα των σχολείων. Θα συνταχθεί ανοιχτά και καθαρά με την επιστημονική κοινότητα και την κοινή λογική ή θα συνεχίσει να φλερτάρει με τις πάσης φύσεως κηραλοιφές πίσω από τη μάσκα της διεύρυνσης στο προοδευτικό κέντρο;.

ΣΥΡΙΖΑ: Κυβέρνηση σε πλήρη σύγχυση

Απαντώντας, ο ΣΥΡΙΖΑ  αναφέρει «Κατανοούμε ότι το σημερινό κυβερνητικό αλαλούμ με την αρμόδια υπουργό Παιδείας να ζητάει από τους γονείς να πληρώσουν οι ίδιοι τις μάσκες την ώρα που ο υπουργός Εσωτερικών προαναγγέλλει δωρεάν διάθεσή τους, προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ας τα βρουν μεταξύ τους. Να φτάνει όμως η κυβέρνηση, που μέχρι πριν λίγες ώρες επιχειρηματολογούσε κατά της δωρεάν προμήθειάς τους, να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη χρήση μάσκας ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής και ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή: άνοιγμα των σχολείων με ενίσχυση των υποδομών, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δωρεάν μάσκες για όλους και μικρότερα τμήματα - όχι 25 μαθητές ανά τάξη, δηλαδή περισσότεροι από ό,τι πέρυσι, εν μέσω πανδημίας.

Αντίθετα, είναι η κυβέρνηση αυτή που με τις απίστευτες παλινωδίες της δημιουργεί ανασφάλεια στους πολίτες και δίνει τροφή σε θεωρίες συνωμοσίας. Το είδαμε στον τουρισμό, το βλέπουμε στην εκπαίδευση. Μια κυβέρνηση του «πάμε και βλέπουμε», μια κυβέρνηση του «είπα-ξείπα», μια κυβέρνηση σε πλήρη σύγχυση. Οι επιθέσεις του κ. Μητσοτάκη στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να καλύψουν το μπάχαλο και τα αλλεπάλληλα αδειάσματα μεταξύ των υπουργών του».

Μάλιστα, η Κουμουνδούρου έδωσε στην δημοσιότητα και ένα βίντεο:

 

ΝΔ: ψέματα και ψεκασμένες θεωρίες στο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ

Παίρνοντας την σκυτάλη της αντιπαράθεσης, η ΝΔ αναφέρει «O ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει ξανά στα χονδροειδή ψέματα και στις θεωρίες συνωμοσίας μήπως σωθεί από την κατρακύλα. Οι διακινητές των ψεκασμένων θεωριών που αγόρευαν με στόμφο στις πλατείες των αγανακτισμένων, νομίζουν ότι ο κορονοϊός τους έστρωσε νέο πεδίο και συνεχίζουν. Κάποιοι πρώην Υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα αναπαράγουν ανοιχτά τα πιο ακραία συνομωσιολογικά παραμύθια, ενώ άλλοι τα σιγοντάρουν μουλωχτά.

Ως απάντηση δε στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα του Τουρισμού και για να θυμηθούν όλοι το διαρκές παπατζιλίκι του κ. Τσίπρα παραθέτουμε μια δήλωσή του μπροστά στην κάμερα, στις 15 Μαΐου σε ανθρώπους του Τουρισμού: «Βρισκόμαστε στα μέσα του Μάη κι ακόμα όχι μόνο δεν έχουν ανοίξει οι ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε και εικόνα για το πότε και πώς θα γίνει η επανεκκίνηση της λειτουργίας της βαριάς βιομηχανίας, που είναι ο τουρισμός, για την ελληνική οικονομία». Ας αντιληφθούν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι το 2020, δεν είναι 2014. Τους πήραν χαμπάρι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ