Κοινωνία

29 Ιουλίου 2021 07:42 Τελευταία ενημέρωση : 29 Ιουλίου 2021 14:29

Φωτιά στην Αχαΐα - Δήμαρχος Ερυμάνθου στον ΑΝΤ1: Κάηκαν σπίτια και ποιμνιοστάσια (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Δύο οικισμοί κινδύνευσαν άμεσα, ενώ σε ετοιμότητα για εκκένωση ήταν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο.

Φωτιά στην Αχαΐα - Δήμαρχος Ερυμάνθου στον ΑΝΤ1: Κάηκαν σπίτια και ποιμνιοστάσια (βίντεο)
-

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που καίει δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά της Αχαΐας. Όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι καλύτερη σήμερα, ωστόσο υπάρχουν ακόμη εστίες.

Ο κ. Μπαρής είπε πως κινδύνευσαν άμεσα δύο οικισμοί, ενώ η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό Φτέρης. Σπίτια υπέστησαν ζημιές από τις φλόγες, ενώ κάηκαν ποιμνιοστάσια.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και επιχειρούν 180 πυροσβέστες, με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα. Στοχευμένες ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές, ειδικά στην περιοχή από Κάτω Δροσιά προς Δροσιά, όπου η κατάσταση ήταν πιο δύσκολη.

Όσον αφορά την πυρκαγιά στην περιοχή Ελεκίστρα της Πάτρας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι οριοθετημένη, αλλά εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις μέχρι την πλήρη κατάσβεσή της.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Καύσωνας: “Καμίνι” την Πέμπτη η Ελλάδα

Ολυμπιακοί Αγώνες - Κωπηλασία: Ο Στέφανος Ντούσκος “βλέπει” μετάλλιο

Champions League - Ολυμπιακός: Με Λουντογκόρετς η “μάχη” για τα πλέι οφ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ