Καιρός

10 Οκτωβρίου 2022 06:08 Τελευταία ενημέρωση : 10 Οκτωβρίου 2022 12:08

Καιρός: Σταδιακή επιδείνωση με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τη Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Που θα σχηματιστούν ομίχλες το πρωί και το βράδυ. Πως θα κυμανθεί η θερμοκρασία και η ένταση των ανέμων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Άστατος θα είναι ο καιρός τη Δευτέρα. Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα, κυρίως στα δυτικά κα τα βόρεια, θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, στο βόρειο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φθάσει στα βόρεια και τη νησιωτική χώρα τους 22 με 25 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 24 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία και από τα δυτικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3, στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και στα βόρεια το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4, στο βόρειο Ιόνιο νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα κεντρικά και νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5, τοπικά στις Κυκλάδες και την ανατολική Κρήτη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και κατά τόπους 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με αραιές νεφώσεις βαθμιαία πιο πυκνές τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα νότια 5 πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τρίτη

Στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα ασθενών βροχών στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά. Θα φθάσει στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στην νησιωτική χώρα τους 23 με 25 και στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Μετρό Πειραιά: Παρουσία Μητσοτάκη τα εγκαίνια - Ξεκινούν τα δρομολόγια

Δίκη Χρυσής Αυγής: ολοκληρώνει η Μάγδα Φύσσα την κατάθεσή της

Rapid test δωρεάν τη Δευτέρα σε 150 σημεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ