X

Έβρος - ΚΥΣΕΑ: συνεδρίαση για τη φύλαξη των συνόρων

Ο Πρωθυπουργός θα προεδρεύσει της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ, στον απόηχο του πρόσφατου περιστατικού με τους εγκλωβισμένους στην νησίδα.

Ant1news

Συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 23 Αυγούστου το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις εξελίξεις στον Έβρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει, στις 16:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, σε τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), με βασικό θέμα τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε λάβει χώρα το συμβάν με τους εγκλωβισμένους μετανάστες που μετά από την μετακίνηση τους από την νησίδα που βρισκόταν εκτός ελληνικής επικράτειας, όπως οι ίδιοι είπαν "κατ΄ εντολή των Τούρκων", τελικώς εντοπίστηκαν από τις ελληνικές Αρχές και τους χορηγήθηκε βοήθεια.


Ερντογάν: σώσαμε χιλιάδες ζωές στο Αιγαίο που η Ελλάδα άφησε να πεθάνουν

Εν τω μεταξύ, επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Τελετή Τελετή Αποφοίτησης Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της Ακαδημίας Χωροφυλακής και Λιμενικού Σώματος.

Μεταξύ άλλλων ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε: «Με τις εξαιρετικές προσπάθειες της ακτοφυλακής μας, αποτρέψαμε θανάτους στο Αιγαίο. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε σώσει τις ζωές 41.000 ανθρώπων, κυρίως γυναικών και παιδιών, των οποίων οι βάρκες βυθίστηκαν και η Ελλάδα τους άφησε να πεθάνουν».

Και συνέχισε αναπντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου: «Όπως συμβαίνει εδώ και 20 χρόνια, έτσι και σήμερα, τους αφήνουμε με τους επιφανειακούς ισχυρισμούς τους και κάνουμε τη δουλειά μας. Κανείς δεν κατακρίνει ότι υπάρχουν 10-15 αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα. Όταν, όμως, συμβαίνει το παραμικρό, λένε ''στοχοποιούν την Ελλάδα''. Όποιος εξακολουθεί να επικρίνει τα επιτεύγματα της αμυντικής μας βιομηχανίας, παρά το γεγονός ότι βλέπει όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, σημαίνει ότι έχει χάσει τη διορατικότητα του».

Τέλος από την ομιλία του Τούρκου προέδρου δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στο γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίντ Χαν», το οποίο εστάλη στον πρώτο σταθμό της αποστολής του, 55 χιλιόμετρα από τις ακτές της Αττάλειας, στις 9 Αυγούστου.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και νέα πτώση θερμοκρασίας την Τρίτη

Ρεύμα: Οι επιδοτήσεις για τον Σεπτέμβριο και το ράλι της χονδρικής τιμής

Περού: Έλληνες τραυματίες σε φονικό τροχαίο με λεωφορείο (εικόνες)