X

Φωτιά στα Μέγαρα: Εκκένωση οικισμού - Μήνυμα από το 112

Επείγουσα ειδοποίηση για εκκένωση οικισμού μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Μέγαρα. Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ant1news

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή των Μεγάρων το μεσημέρι της Τετάρτης. 

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βένιζα Μεγάρων ενισχύθηκαν. Στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί για εναέριο συντονισμό.

Λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι, δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού Ζάχουλη μέσω του 112. Όσοι βρίσκονται στον οικισμό, καλούνται να εκκενώσουν προς το Αλεποχώρι.

 

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε στο σημείο έγινε εκτροπή δύο Air Tractores που εκτελούσαν περιπολία και καταφθάνουν ένα Erickson, ένα ΑΒ215 και ακολουθούν 3 CL 215, ενα Erickson και 2 Air tractors.

 

Στην έκτακτη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ο ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13:41 σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βένιζα Μεγάρων, ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη και μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, στις 14:35 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι του μικρού οικισμού Ζάχουλη με μήνυμα από το 112 για την προληπτική απομάκρυνση τους προς Αλεποχώρι.

 

Αυτή την στιγμή επιχειρούν στο πεδίο 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό και με τη συνδρομή των εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος.


Ειδήσεις σήμερα:

Ρούλα Πισπιρίγκου: Νέα προθεσμία για την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας (εικόνες)

Φωτιά στην Πεντέλη: τραυματίας με εγκαύματα στο 60% του σώματος του

Απάτη στα Χανιά: πήραν 322.291 ευρώ από ηλικιωμένη