X

Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Τετάρτη

Πού και πότε αναμένονται σποραδικές καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πόσο θα πέσει ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Ant1news

Για την Τετάρτη προβλέπονται τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Την νύχτα τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο θα είναι ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, ενισχυόμενοι στο βόρειο Ιόνιο σε 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και στα βόρεια, όπου θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην πυρόπληκτη Εύβοια αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις και από το μεσημέρι γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια 5-6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα δυτικά θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι οποίες αργά το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στην Θράκη από το βράδυ τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο αναμένονται νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και κυρίως στο Ιόνιο και καταιγίδες. Στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα στο βόρειο Ιόνιο θα είναι ισχυρά. Στα βόρεια θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι νοτιοανατολικοί, 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα βόρεια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η ορατότητα στη Θεσσαλία τις πρωινές ώρες πιθανώς θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 27 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Για την Πέμπτη προβλέπονται αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και στη Μακεδονία, νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά, στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, στην Θεσσαλία και βαθμιαία στην δυτική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 6 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο 8 και πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4 με 6 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νοτιοανατολικούς, με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια, ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στα κεντρικά και τα βόρεια η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς, στη νότια νησιωτική χώρα τους 26 με 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 βαθμούς Κελσίου.