Αθλητικά

29 Μαΐου 2019 13:05

Με το κράνος του κηδεύεται ο Νίκι Λάουντα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στο κορυφαίο αστέρι της Formula 1.

Με το κράνος του κηδεύεται ο Νίκι Λάουντα (εικόνες)
-

Φίλοι, συγγενείς και εκατοντάδες θαυμαστές λένε σήμερα το τελευταίο αντίο σε ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια που έχουν περάσει ποτέ από τη Formula1, τον Νίκι Λάουντα.

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, το πρόσωπο του οποίου σημαδεύτηκε ανεξίτηλα από το ατύχημα που είχε το 1976 πέθανε την περασμένη εβδομάδα, σε ηλικία 70 ετών και κηδεύεται σήμερα στη γενέτειρά του, τη Βιέννη.

Η σορός του έφτασε στον καθεδρικό ναό της περιοχής συνοδεία της οικογένειάς του, ενώ η χήρα του τοποθέτησε το πορτοκαλί του κράνος πάνω στο φέρετρό του.

Νίκι Λάουντα  - κηδεία

Εκεί παρέμεινε από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, ώστε οι περίπου 500 φίλοι και θαυμαστές του να αποτίνουν το φόρο τιμής στο πρόσωπό του.

Νίκι Λάουντα  - κηδεία

Μεταξύ αυτών και ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Λούις Χάμιλτον, ο οποίος στον νικητήριο αγώνα του την περασμένη Κυριακή φόρεσε κράνος στα χρώματα με το όνομα του Λάουντα.

Νίκι Λάουντα  - κηδεία

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει με κλειστές προς το κοινό τις πόρτες, ενώ η ταφή θα πραγματοποιηθεί με σε στενό οικογενειακό περιβάλλον σε μικρό κοιμητήριο.

Ο πρόεδρος της Αυστρίας Αλέξαντερ Βαν ντερ Μπέλλεν και ο πρόσφατα απομακρυνόμενος καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, ο Αυστριακός πιλότος Γκέρχαρντ Μπέργκερ, ο Αυστριακός ηθοποιός του Χόλιγουντ, Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ, θα κάνουν επίσης σύντομες ομιλίες.

Δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί το μέρος ενταφιασμού του Λάουντα, ενώ η οικογένεια ζήτησε να μην μεταδοθεί η τελετή από την τηλεόραση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ