Πολιτική

30 Μαΐου 2019 11:39

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σαρίδης

Διάβασέ μου το...

Χωρίς Κοινοβουλευτική Ομάδα έμεινε πλέον η Ένωση Κεντρώων. H αντίδραση του Β.Λεβέντη.

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Σαρίδης
-

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, ανακοίνωσε σήμερα την ανεξαρτητοποίηση του, με αποτέλεσμα η ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων να διαλυθεί καθώς δεν συγκεντρώνει πλέον τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών.

Με την ανεξαρτητοποίηση του κ. Σαρίδη οι βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων μένουν τέσσερις (Λεβέντης, Μεγαλομύστακας, Γεωργιάδης, Καβαδέλας) και επομένως με βάση τον Κανονισμό της Βουλής η Κ.Ο διαλύεται αυτοδικαίως.

Η Ένωση Κεντρώων μπήκε τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Βουλή με εννέα βουλευτές ωστόσο μετά από τις αποχωρήσεις της κ. Μεγαλοοικονόμου (ΣΥΡΙΖΑ), του κ. Κατσιαντώνη (Ν.Δ), του κ. Καρρά (ΚΙΝ.ΑΛ), του κ. Φωκά (ΑΝ.ΕΛ) και του κ. Σαρίδη μένει με τέσσερις βουλευτές.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Σαρίδης είχε ψηφίσει τον προϋπολογισμό και είχε δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, διαχωρίζοντας τη θέση του από την επίσημη γραμμή της Ένωσης Κεντρώων.

Μετά την ανεξαρτητοποίησή του από την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Σαρίδης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ , ανέφερε πως «η Ένωση Κεντρώων δεν ήταν ποτέ δημοκρατικό κόμμα. Ήταν το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη», ενώ υποστήριξε ότι το δικό του το θέμα ήταν ιδεολογικό, το οποίο, όπως είπε το είχε συζητήσει με τον Βασίλη Λεβέντη από το Σεπτέμβριο του 2018. Παράλληλα, διέξευσε τα περί συνεργασίας με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου και περιορίστηκε να πει ότι οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί πριν από ένα χρόνο στο αεροδρόμιο και είχαν συμφωνήσει να βρεθούν, ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουν συναντηθεί.

Λεβέντης: ο Σαρίδης ήταν εκτός κόμματος εδώ και δυο χρόνια

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σχολιάζοντας την ανεξαρτητοποίηση του κ. Σαρίδη, δήλωσε στον Real FM.

«Ο κ. Σαρίδης ήταν εκτός κόμματος εδώ και δύο χρόνια. Ήθελε τον τίτλο του Συμπιλίδη, ο μόνος τίτλος που δεν είχε ήταν του Συμπιλίδη, τον αποκτά από σήμερα. Ένας που προδίδει ένα κόμμα πρέπει να παραδίδει την έδρα».

Ο κ. Λεβέντης πρόσθεσε στη συνέχεια αναφερόμενες επί τη ευκαιρία και στις επόμενες εκλογές, «σίγουρα θα είναι πιο αυστηρές οι επιλογές στα ψηφοδέλτια , οι δημοσιογράφοι είχαν περάσει την άποψη ότι είχα κάνει λάθος επιλογές. Στις προδοσίες δεν υπάρχουν λάθος επιλογές».

Σαρίδης - επιστολή παραίτησης