Κόσμος

25 Ιουλίου 2019 21:13

Κύπρος: Θρήνος και οργή στις κηδείες δύο εκ των θυμάτων του “Ορέστη” (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Οι σοροί των δύο γυναικών θα μεταφερθούν αεροπορικώς στις Φιλιππίνες για την ταφή.

Κύπρος: Θρήνος και οργή στις κηδείες δύο εκ των θυμάτων του “Ορέστη” (εικόνες)
-

Η τελευταία πράξη του δράματος για την Μαρικάρ Βαλντέζ και την Μαρί Ρόουζ, δύο από τα επτά θύματα του κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, γράφτηκε το απόγευμα σε Λεμεσό και Λάρνακα.

Η κηδεία της Μαρικάρ Βαλντέζ τελέστηκε στις 14:00 από τον Καθολικό Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης στη Λεμεσό. Τραγικές φιγούρες η μάνα και η αδελφή της, οι οποίες με δάκρυα στα μάτια ευχήθηκαν να βρει τη γαλήνη δίπλα στον Θεό.

Φίλοι και συγγενείς, κρατικοί αξιωματούχοι, ακόμη και απλοί άνθρωποι που έσπευσαν για να τιμήσουν την μνήμη της αδικοχαμένης γυναίκας. Παρόντες ήταν ο διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας, βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων, όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1 Κύπρου.

Μαρικάρ - Μαρί Ρόουζ - Θύματα Ορέστη - κηδείες

Από τον Καθολικό Ιερό Ναό Τέρρα Σάντα στην Λάρνακα τελέστηκε, δύο ώρες αργότερα, η νεκρώσιμος ακολουθία για την Μαρί Ρόουζ στην παρουσία φίλων και συγγενών της.

Η σορός της 38χρονης άτυχης γυναίκας ήταν αυτή που εντόπισαν πρώτη, τον περασμένο Απρίλιο, στο φρεάτιο της φρίκης στο εγκαταλελειμμένο μεταλλείο του Μιτσερού, και αποτέλεσε την αρχή για να αποκαλυφθεί στη συνέχεια η φρικιαστική δράση του κατά συρροή δολοφόνου.

Εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, στεφάνι κατέθεσε η Επίτροπος Ισότητας των φύλων, Ιωσηφίνα Αντωνίου.

Τραγική φιγούρα ο πρώην σύζυγος της Μαρί Ρόουζ, ο οποίος στις 11 Ιουλίου αποχαιρέτισε και την κόρη τους, Σιέρρα, επίσης θύμα του Νίκου Μεταξά, η σορός της οποίας είχε εντοπιστεί τελευταία, και ύστερα από ένα μήνα ερευνών στα νερά της λίμνης Μεμί της κοινότητας Ξυλιάτου.

Μαρικάρ - Μαρί Ρόουζ - Θύματα Ορέστη - κηδείες

Οι σοροί των δύο άτυχων γυναικών θα μεταφερθούν αεροπορικώς, την Παρασκευή, στην πατρίδα τους, τις Φιλιππίνες, όπου και θα ταφούν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ