Πολιτική

02 Σεπτεμβρίου 2019 14:21

Έρχεται αναπτυξιακό νομοσχέδιο με έξι στόχους

Διάβασέ μου το...

Νέα Πρόεδρο απέκτησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Τα βασικά σημεία του σχεδίου νόμου για την ενίσχυση των επενδύσεων.

Έρχεται αναπτυξιακό νομοσχέδιο με έξι στόχους
-

Έξι στόχους θέτει το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της χρηματιστηριακής αγοράς και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, που θα καταθέσει η κυβέρνηση.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαββός στο πλαίσιο ακρόασης της Βασιλικής Λαζαράκου για τη θέση της προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, ανέφερε πως το νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, στοχεύει στην ενίσχυση του θεσμικού και εποπτικού ρόλου της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, την εταιρική διακυβέρνηση, την θεσμοθέτηση οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων , την  τυποποιημένη τιτλοποίηση, την  βιώσιμη ανάπτυξη και θέματα  εναρμόνισης και ηλεκτρονικού εκσυγχρονισμού της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά στην εικόνα του ΧΑΑ, ο κ. Ζαββός είπε πως «βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα και πρέπει να επαναλειτουργήσει αυτή η μηχανή».

Στο γεγονός ότι η κ. Λαζαράκου ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής της ΝΔ και ως εκ τούτου εγείρεται ζήτημα αντιφατικής συμπεριφοράς από την κυβέρνηση που καθαίρεσε τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού λόγω «πολιτικής επιρροής», αναφέρθηκε ο Γιάννης Δραγασάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βασιλική Λαζαράκου - πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Η ίδια εστίασε στο τρίπτυχο προληπτική εποπτεία, μεγαλύτερη χρήση της νέας τεχνολογίας για καλύτερους και γρηγορότερους ελέγχους και δημιουργία των προϋποθέσεων για να λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. «Ο ρόλος μας είναι να έχουμε ακριβή, πλήρη και ουσιαστική ενημέρωση από τις εταιρείες”, επεσήμανε.

Βασιλική Λαζαράκου - πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

«Ναι» στον διορισμό της Βασιλικής Λαζαράκου είπαν οι βουλευτές της ΝΔ, «παρών» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και του ΜΕΡΑ 25, ενώ «όχι» είπε η Ελληνική Λύση.