Κόσμος

30 Οκτωβρίου 2019 23:24

Αμερικανικό Πεντάγωνο: το βίντεο της επιχείρησης κατά του Μπαγκντάντι

Διάβασέ μου το...

Στη δημοσιότητα για πρώτη φορά οι εικόνες από την επιχείρηση των Αμερικανών κομάντος στο κρησφύγετο του ηγέτη του ISIS.

Αμερικανικό Πεντάγωνο: το βίντεο της επιχείρησης κατά του Μπαγκντάντι
-

Το φως της δημοσιότητας είδαν για πρώτη φορά εικόνες από την επιδρομή των αμερικανικών δυνάμεων στο κρησφύγετο του ηγέτη του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Έπειτα από εντολή του Προέδρου Τραμπ, το αμερικανικό Πεντάγωνο παρουσίασε βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση κατά του επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”.

Στις εικόνες που ανέλυσε ο στρατηγός Φρανκ ΜακΚένζι διακρίνεται αρχικά η αεροπορική επιδρομή στην περιοχή και στη συνέχεια η έφοδος κομάντος. Σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατηγό, κατά την επιχείρηση σκοτώθηκαν τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, μεταξύ αυτών ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και τρία παιδιά του.

Τόνισε πως η ανάλυση του DNA δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία πως ο Μπαγκντάντι είναι νεκρός.

Ο πληροφοριοδότης που βοήθησε στον εντοπισμό του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, χάρη στις πληροφορίες που έδωσε, θα πάρει το σύνολο ή ένα μέρος της αποζημίωσης των 25 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχαν υποσχεθεί οι αμερικανικές Αρχές σε οποιονδήποτε έδινε κρίσιμες πληροφορίες για τον αρχηγό της οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”, όπως μετέδωσε νωρίτερα η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.