Κοινωνία

31 Οκτωβρίου 2019 21:39

“Βραχιολάκια” σε μηχανόβιους τσαντάκηδες (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Άρπαζαν, με βία, τις τσάντες πεζών γυναικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής...

“Βραχιολάκια” σε μηχανόβιους τσαντάκηδες (εικόνες)
-

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν, μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης, στην Αθήνα, και μετά από τρίμηνες έρευνες, δύο Έλληνες  οι οποίοι λίγο νωρίτερα επιβαίνοντας σε μηχανή, αφαίρεσαν τσάντες από δύο γυναίκες στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Πιο αναλυτικά, οι δράστες κινούμενοι εναλλάξ με δύο μοτοσυκλέτες, σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής και της Δυτικής Αττικής, εντόπιζαν πεζές γυναίκες και στη συνέχεια τις προσέγγιζαν και τις αποσπούσαν με τη βία τις τσάντες τους.

Σε πολλές περιπτώσεις δεν δίσταζαν να παρασύρουν τραυματίζοντας τα θύματά τους. Αν η λεία δεν ήταν ικανοποιητική, άμεσα προέβαιναν στην διάπραξη νέας ληστείας.

Επιπλέον χαρακτηριστικό του οργανωμένου τρόπου δράσης τους, ήταν το γεγονός ότι προκειμένου να  δυσχεραίνεται η ταυτοποίηση της εμπλοκής τους στις εγκληματικές πράξεις, κάλυπταν τα στοιχεία των πινακίδων με αυτοκόλλητα ενώ επίσης τροποποιούσαν εξωτερικά τις μηχανές.

ΚΛΟΠΕΣ - ΤΣΑΝΤΕΣ - ΑΤΤΙΚΗ

Από τα κλοπιμαία, κρατούσαν τα χρηματικά ποσά και τα κινητά, ενώ για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, αναζητούσαν για τυχόν αποθηκευμένους-καταγεγραμμένους κωδικούς Pin των τραπεζικών καρτών και σε περίπτωση ανεύρεση τους, προέβαιναν σε αναλήψεις μετρητών.

Από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο ρέπλικα, κράνη, αξεσουάρ μοτοσυκλέτας, είδη ένδυσης και υπόδησης, κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητα ναρκωτικών.

ΚΛΟΠΕΣ - ΤΣΑΝΤΕΣ - ΑΤΤΙΚΗ

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τριάντα έξι (36) περιπτώσεις αρπαγής τσαντών σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Νέα Χαλκηδόνα, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη-Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση, Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι, Περιστέρι και Πετρούπολη).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ