Παράξενα

27 Νοεμβρίου 2019 23:48

Κάνουν την “κηδεία” τους για να καλυτερεύσουν τη ζωή τους (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ανάρπαστη γίνεται η υπηρεσία για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων στη χώρα που έχει ρεκόρ αυτοχειρίας.

Κάνουν την “κηδεία” τους για να καλυτερεύσουν τη ζωή τους (βίντεο)
-

Πάνω από 25.000 άνθρωποι έχουν συμμετάσχει στις μαζικές «κηδείες ζωντανών», από το 2012 οπότε και άνοιξε το σχετικό κέντρο στη Σεούλ.

Το κέντρο στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας ελπίζει να βελτιώσει τις ζωές των ζωντανών, προσομοιώνοντας τους θανάτους τους. Οι πελάτες του κέντρου είναι από έφηβοι έως συνταξιούχοι, που φορώντας τον κατάλληλο μανδύα μπαίνουν μέσα στα φέρετρα και ζουν την εμπειρία.

Ένας 28χρονος φοιτητής, που συμμετείχε στη διαδικασία, αποφάσισε να ξεκινήσει τη δική του εταιρεία, αντί να βρει μία δουλειά όπως κάνουν οι περισσότεροι συνομήλικοί του. Ο ίδιος δήλωσε πως ήταν εμπειρία κάθαρσης.

Αφού έγραψε τη διαθήκη του, μπροστά από την.. επικήδεια φωτογραφία του είπε πως μέχρι τότε έβλεπε όποιον ήταν δίπλα του ως ανταγωνιστή και όχι ως σύντροφο. «Όταν μπήκα στο φέρετρο διερωτήθηκα ποιος ήταν ο λόγος για όλο αυτό», είπε μετά το τέλος της διαδικασίας και υπογράμμισε την επιθυμία του να «κάνει γνωστό στους ανθρώπους ότι έχουν σημασία και ότι κάποιος άλλος θα στεναχωρηθεί όταν φύγουν από τη ζωή. Η ευτυχία είναι στο παρόν», τόνισε.

Η εταιρεία ξεκίνησε να προσφέρει τις υπηρεσίες της δωρεάν, με στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους να εκτιμήσουν τις ζωές τους, να βρουν τη συγχώρεση και την επανένωση με την οικογένεια και τους φίλους τους.

 Η ικανοποίηση για τις συνθήκες ζωής στη Νότια Κορέα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, με τη χώρα να καταλαμβάνει την 33η θέση σε 40 χώρες, ενώ τα ποσοστά αυτοχειρίας το 2016 ήταν 20.2% ανά 100.000 ανθρώπους, σχεδόν τα διπλάσια από το παγκόσμιο μέσο όρο που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είναι στο 10.53%.

«Όταν βρεθείς τόσο κοντά στο θάνατο και βιώσεις την εμπειρία, βλέπεις με άλλη οπτική τη ζωή», είπε τέλος ο 28χρονος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ