Κοινωνία

09 Νοεμβρίου 2019 20:09

Η Επαναστατική Αυτοάμυνα, ο “Βούδας” και η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Ένας από τους συλληφθέντες είχε πέσει ξανά στα χέρια της Αστυνομίας, πριν από 9 χρόνια. Ποιος είναι ο 46χρονος που αναζητείται.

Η Επαναστατική Αυτοάμυνα, ο “Βούδας” και η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς (βίντεο)
-

Του Σπύρου Λεβειδιώτη

Ήταν Απρίλιος του 2010 όταν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εξάρθρωναν τον «Επαναστατικό Αγώνα» και περνούσαν χειροπέδες σε έξι άτομα. Ανάμεσά τους ήταν ο Νίκος Μαζιώτης, η Πόλα Ρούπα και ένας τότε 32χρονος, ο οποίος συνελήφθη κάτω από άκρα μυστικότητα στο σπίτι του. Καταδικάστηκε και αποφυλακίστηκε στις 12 Φεβρουαρίου του 2018, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Ο 41χρονος σήμερα άνδρας, πήρε το παρατσούκλι «ΒΟΥΔΑΣ» από τους αστυνομικούς, καθώς μιλούσε ελάχιστα κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων. Οι σύντροφοί του τον αποκαλούσαν «Βλάχο» εξαιτίας του τρόπου ομιλίας του.

Κατά τη διάρκεια της δίκης για τον «Επαναστατικό Αγώνα», είπε χαρακτηριστικά «Δεν αρνούμαι ότι συμμετέχω χρόνια σε αντιεξουσιαστικά εγχειρήματα και σε κοινωνικά γεγονότα και αγώνες από μικρή ηλικία. Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ την συμμετοχή μου σε κάθε τι που έχω κάνει. Αυτό είναι κάτι που με τιμά και το έχω κάνει στο πολυτεχνείο του 95’ που συμμετείχα στην κατάληψη που είχε γίνει για την εξέγερση των κρατούμενων στις φυλακές του Κορυδαλλού, όπως και την απεργία πείνας δύο συντρόφων».

Άφαντος ο 46χρονος

Οι αστυνομικοί αναζητούν ακόμη έναν 46χρονο, η δράση του οποίου ξεκινά το 1995 στα γεγονότα που Πολυτεχνείου, οπότε είχε συλληφθεί. Έκτοτε, οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες άλλες πέντε φορές, εκ των οποίων δύο για συμμετοχή σε επεισόδια και μία για επίθεση με μπογιές στο καζίνο της Πάρνηθας. Το 2011 είχαν βρεθεί, κατά τη διάρκεια ελέγχου, επάνω του δύο πιστόλια, διαρρηκτικά εργαλεία, αλεξίσφαιρο γιλέκο, γάντια και κουκούλα, ενώ το 2017 συνελήφθη κατά τη διάρκεια εκκένωσης της κατάληψης «GARE» στα Εξάρχεια. Είχε εξεταστεί η εμπλοκή του στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς» και ήταν παρών όταν συνελήφθησαν δύο μέλη της, σε καφετέρια, στην Νέα Φιλαδέλφεια, το 2013.

Συνελήφθη η σύντροφος και μητέρα του παιδιού τους

Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι όπου έμενε και συνέλαβαν την σύντροφό του, με την οποία ο 46χρονος έχει αποκτήσει ένα παιδί. 

Στα κρατητήρια οδηγήθηκε και ένας 45χρονος  στο σπίτι του οποίου βρέθηκε το οπλοστάσιο. Μέχρι πρόσφατα παρέμενε άγνωστος στην Αστυνομία και ερευνάται ο ρόλος του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ