Κόσμος

27 Ιανουαρίου 2020 09:39

Κοροναϊός: Χτίζεται και δεύτερο νοσοκομείο μέσα σε λίγες μέρες

Διάβασέ μου το...

Δύο νοσοκομεία ειδικά για τους φορείς του κοροναϊού χτίζονται στην πόλη «γέννησής» του.

Κοροναϊός: Χτίζεται και δεύτερο νοσοκομείο μέσα σε λίγες μέρες
-

Δεύτερο νέο νοσοκομείο χτίζουν οι Κινέζοι στην πόλη Ουάν (Wuhan), για την αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού.

Το πρώτο νοσοκομείο που ξεκίνησε να χτίζεται το Σάββατο θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Κίνας.

Στα βίντεο από την περιοχή φαίνονται οι εργάτες με τα ανάλογα μηχανήματα, που δουλεύουν κατά εκατοντάδες ασταμάτητα, για την άμεση κατασκευή των νοσοκομείων.

Λέγεται ότι το πρώτο νοσοκομείο θα διαθέτει 1500 κρεβάτια για τους ασθενείς που εμφανίζουν συμπτώματα του ιού που μαστίζει την Κίνα, την ώρα που αυξάνονται οι φόβοι παγκόσμιας εξάπλωσής του.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησε η κατασκευή και δεύτερου νοσοκομείου, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ειδικοί λένε ότι οι Κινέζοι μπορούν να χτίσουν νοσοκομεία σε χρόνο ρεκόρ, χρησιμοποιώντας προκατασκευασμένα κτήρια, αλλά και λόγω του τεράστιου ανθρώπινου δυναμικού, που εξοπλισμένο τρέχει για δουλειά, έστω και με ειδοποίηση τελευταίας στιγμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ