Κοινωνία

10 Νοεμβρίου 2020 13:02 Τελευταία ενημέρωση : 10 Νοεμβρίου 2020 21:51

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Στον εισαγγελέα ο συνεργός της κόρης

Διάβασέ μου το...

Πώς κατάφερε να διαφύγει της σύλληψης και να παραδοθεί χθες ο Έλληνας κατηγορούμενος. Το σχέδιο για το έγκλημα και η εκτέλεσή του από τους τρεις ανήλικους.

Έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα: Στον εισαγγελέα ο συνεργός της κόρης
-

Στον Εισαγγελέα Ανηλίκων οδηγήθηκε ο τρίτος έφηβος που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία τής 50χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα, στην οποία συμμετείχε η ανήλικη κόρη της και ο 17χρονος φίλος της.

Ο Έλληνας κατηγορούμενος παραδόθηκε χθες το βράδυ στο Αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου από όπου κατάγεται και φέρεται να είναι αυτός που κατάφερε πολλαπλές μαχαιριές στην 50χρονη, την οποία είχε ακινητοποιήσει φράζοντας το πρόσωπο της με ένα μαξιλάρι ο 17χρονος κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 15χρονη ήταν παρούσα στο έγκλημα. Τα δύο αγόρια κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού, ενώ η κόρη του θύματος κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία.

Οι ομολογίες των τριών παιδιών σοκάρουν, αφού φαίνεται ότι σχεδίαζαν τις τελευταίες εβδομάδες το άγριο έγκλημα.

 Αιτία, σύμφωνα με την 15χρονη κόρη του θύματος ήταν οι διαρκείς εντάσεις με τη μητέρα της, η οποία υποστηρίζει, την απειλούσε ότι θα την κλείσει σε αναμορφωτήριο. Οι κόντρες οξύνθηκαν όταν πριν από έξι μήνες ο 17χρονος φίλος της ανήλικης και σεσημασμένος για κλοπές, μετακόμισε στο μοιραίο σπίτι στην Αγία Βαρβάρα.

Οι ανήλικοι είχαν αποπειραθεί να σκοτώσουν την 50χρονη με υπνωτικά χάπια στον καφέ της και στη συνέχεια να τη δηλητηριάσουν, κάτι που δεν κατάφεραν. Τελικά ο νεαρός αποφάσισε να την σκοτώσει με τη βοήθεια ενός φίλου του.

Έτσι, το πρωί της περασμένης Πέμπτης, ο 17χρονος Ρουμάνος άνοιξε την πόρτα του σπιτιού στον 17χρονο Έλληνα και οι δυο τους μπήκαν στο  δωμάτιο που κοιμόταν η γυναίκα. Ο πρώτος την ακινητοποίησε κλείνοντας το στόμα της με μαξιλάρι και ο δεύτερος της κατάφερε πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι στο πρόσωπο και το λαιμό, τα οποία και προκάλεσαν το θάνατό της.

Η 15χρονη κόρη της, υποστηρίζει ότι κατά τη διάρκεια της πράξης ήταν στο διπλανό δωμάτιο. Στη συνέχεια οι τρεις τους φέρονται να έδεσαν το θύμα με ιμάντες στα χέρια και τα πόδια, ενώ «σκηνοθέτησαν» ληστεία, αναστατώνοντας το σπίτι. Επιχείρησαν να την μετακινήσουν με σεντόνι, όμως δεν τα κατάφεραν.

Έφυγαν προς τη Βόρεια Ελλάδα, με σκοπό να εγκαταλείψουν τη χώρα, παίρνοντας πρώτα την κάρτα ανάληψης της 50χρονης, με την οποία έκαναν αναλήψεις και ψώνια αξίας 700 ευρώ.

 Όταν αστυνομικοί σταμάτησαν τον 17χρονο με την 15χρονη σε τυχαίο έλεγχο στο Σιδηρόκαστρο Σερρών, οι δύο τους δήλωσαν ψεύτικα ονόματα, προκαλώντας υποψίες. Ο νεαρός Έλληνας είχε χωριστεί από το ζευγάρι στις Σέρρες και διέφυγε της σύλληψης. Η 15χρονη και ο 17χρονος Ρουμάνος φίλος της συνελήφθησαν στης Σέρρες και μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, ενώ ο έτερος 17χρονος παραδόθηκε χθες στο Λουτράκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ