Τεχνολογία - Επιστήμη

23 Δεκεμβρίου 2021 18:51

Κορονοϊός - Θεμιστοκλέους: Τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στα αριθμητικά στοιχεία για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα και έκανε ειδική αναφορά στην αναμνηστική δόση.

Κορονοϊός - Θεμιστοκλέους: Τα ποσοστά εμβολιασμού στην Ελλάδα
-

 
Στην σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην χώρα από την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στα αριθμητικά στοιχεία για τους εμβολιασμούς στην Ελλάδα και έκανε ειδική αναφορά στην αναμνηστική δόση.

Όπως είπε δικαιούχοι για της ενισχυτική δόση είναι ένα ποσοστό πάνω από 83% των πολιτών που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν κλείσει πάνω από 500.000 ραντεβού.

Συνολικά έχουν γίνει 3,15 εκατ. εμβολιασμοί αναμνηστικής δόσης και ένα ποσοστό 75% των δικαιούχων έχουν κλείσει ραντεβού. Μάλιστα, οι άνω των 60 ετών έχουν κλείσει ραντεβού σε ποσοστό 90%.

«12.000 παιδιά έχουν εμβολιαστεί και έχουν κλειστεί πάνω από 40.000 ραντεβού», τόνισε ακόμα ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορονοϊός – ΗΠΑ: Ο FDA ενέκρινε το αντιικό φάρμακο της Merck

Στάθης Παναγιωτόπουλος: κρατούμενος έως την Δευτέρα

“Το Πρωινό” - Μπιμπίλας για Φιλιππίδη: κλήθηκα ως μάρτυρας υπεράσπισης (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ