Υγεία - Περιβάλλον

30 Δεκεμβρίου 2021 18:19 Τελευταία ενημέρωση : 30 Δεκεμβρίου 2021 21:42

Γκάγκα - Όμικρον: Πάνω από το 60% των κρουσμάτων είναι με την μετάλλαξη

Διάβασέ μου το...

Η Μίνα Γκάγκα κάλεσε τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να τηρήσουν όλα τα μέτρα.

Γκάγκα - Όμικρον: Πάνω από το 60% των κρουσμάτων είναι με την μετάλλαξη
-

 

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα αναφέρθηκε στο νέο ρεκόρ κρουσμάτων καθώς και στον υπερβολικό αριθμό διασωληνωμένων, ενώ τόνισε ότι πάνω από το 60% των κρουσμάτων είναι με την Μετάλλαξη Όμικρον.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τους πολίτες να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή και να τηρήσουν όλα τα μέτρα, προστατεύοντας ιδιαίτερα τους ευπαθείς και τους ηλικιωμένους.

«Μαζί με όλη την προσοχή που δίνουμε για να μην μεταδοθεί η νόσος, έχουμε περιορίσει τις επισκέψεις μας στα νοσοκομεία και την αιμοδοσία» ανέφερε, προσθέτοντας την ανάγκη που υπάρχει για μετάγγιση αίματος. Γι' αυτό κάλεσε τους πολίτες να δώσουν αίμα.  

«Δεν χρειάζεται PCR τεστ αν το rapid test βγει θετικό» επεσήμανε μετά την Βάνα Παπαευαγγέλου και η Μίνα Γκάγκα, τονίζοντας ότι είναι αρκετό το θετκό rapid test για να μείνει κάποιος σε καραντίνα.

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ανησυχητική απώλεια ελέγχου της κατάστασης

Για «επικίνδυνες αλχημείες» και «ανησυχητική απώλεια ελέγχου της κατάστασης» από την Κυβέρνηση κάνει λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος με αφορμή την «προτροπή της κ. Γκάγκα στους πολίτες να μην κάνουν PCR τεστ». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζει ότι η λύση είναι μία, η «άμεση οργάνωση δημόσιου και δωρεάν συστήματος ιχνηλάτησης της πανδημίας».

Ειδικότερα, σε δήλωση του ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει: «Πολίτες να περιμένουν ώρες για ένα μοριακό τεστ και πλιάτσικο από την απουσία δωρεάν πρόσβασης σε αυτά. Αυτή είναι η ντροπιαστική εικόνα των ημερών. Η Κυβέρνηση μπροστά στο αδιέξοδο που δημιούργησε, καταφεύγει τώρα σε επικίνδυνες αλχημείες. Η προτροπή της κ. Γκάγκα στους πολίτες να μην κάνουν PCR τεστ φανερώνει ανησυχητική απώλεια ελέγχου της κατάστασης. Η ίδια η κυβέρνηση έχει ορίσει ότι πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται μόνο με PCR. Η λύση είναι μια: άμεση οργάνωση δημόσιου και δωρεάν συστήματος ιχνηλάτησης της πανδημίας».

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό”: ο τράπερ με τα όπλα σε νέο βίντεο - ντοκουμέντο

Βασιλόπιτα κέικ από τον Πέτρο Συρίγο

Κορονοϊός - Μενιδιάτης στο “Πρωινό”: στα κέντρα δεν τηρούνται τα μέτρα (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ