Συνταγές
Ταλιατέλες με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα από τον Πέτρο Συρίγο
Διάβασέ μου το...
Εύκολη και γρήγορη συνταγή ετοίμασε και μας προτείνει ο σεφ της εκπομπής “Το Πρωινό”.
Μια γρήγορη και απλή, αλλά εξαιρετικά γευστική συνταγή με κοτόπουλο και ζυμαρικά ετοίμασε ο σεφ της εκπομπής «Το Πρωινό».
Ο Πέτρος Συρίγος μοιράστηκε με τους τηλεθεατές μικρά μυστικά για τα υλικά και την προετοιμασία της συνταγής.
Ταλιατέλες με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα – Τα υλικά
- 500 γρ Ταλιατέλες
- 150 γρ λιαστές τομάτες
- 2 στήθος κοτόπουλου (500γρ)
- 1 κ.τ.γ καπνιστή πάπρικα
- 200 γρ τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένo
- Φουντίτσες μπρόκολο
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 80 ml λευκό κρασί
- 1 κύβο κοτόπουλου διαλυμένο σε 100 ml χλιαρό νερό
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κ.τ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ταλιατέλες με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα – Η συνταγή
- Βράζουμε τις Ταλιατέλες 2 λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφει η συσκευασία.
- Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και 2 κσ ελαιόλαδο.
- Προσθέστε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο για 5 λεπτά.
- Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και το ζωμό κοτόπουλο, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες.
- Βάζουμε την κρεμά γάλακτος και την μισή παρμεζάνα. Προσθέτουμε τις φουντίτσες μπρόκολο.
- Προσθέτουμε τις Ταλιατέλες κατευθείαν από την κατσαρόλα που βράζουν.
- Ανακατεύουμε και όταν δέσει η σάλτσα σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με λίγη πάπρικα από πάνω και ψιλοκομμένο μαϊντανό
“Το Πρωινό” - Απόπειρα βιασμού: νέα καταγγελία για κλινικάρχη
Δωδεκάνησα: αυτοκτονία πατέρα από “ντροπή”
“Το Πρωινό” - Βλάχος κατά Κούγια και Λιγνάδη: ανόητες κινήσεις για να γίνει σόου η δίκη