Κόσμος

01 Μαρτίου 2022 18:01 Τελευταία ενημέρωση : 02 Μαρτίου 2022 00:06

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμός στο Κίεβο (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Τηλεοπτικός σταθμός του Κιέβου έγινε στόχος των ρωσικών δυνάμεων. Μέσα στη Μαριούπολη τα στρατεύματα των Ρώσων, που βομβάρδισαν πολυκατοικία στο Χάρκοβο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδισμός στο Κίεβο (εικόνες)
-

Ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε έναν τηλεοπτικό πύργο στο Κίεβο, διακόπτοντας πιθανώς το σήμα του, δήλωσε σήμερα ένας σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, ο Άντον Χερασένκο, σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Λίγο αργότερα ουκρανικές Αρχές έκαναν λόγο για πέντε νεκρούς πολίτες.

Θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης, ανέφερε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο 1+1.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών αποκάλεσε την Ρωσία βάρβαρη για την επίθεση στον πύργο που βρίσκεται κοντά σε μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ, τόπος μιας από τις μεγαλύτερες σφαγές Εβραίων κατά τη διάρκεια του ναζιστικού Ολοκαυτώματος.

"Ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον πύργο της τηλεόρασης, κοντά στο μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ ανέφερε στο Twitter. "Οι Ρώσοι εγκληματίες δεν σταματούν σε τίποτα, συνεχίζοντας τη βαρβαρότητά τους. Ρωσία = βάρβαροι".

Παρά το γεγονός ότι νωρίς το βράδυ οι ρωσικές δυνάμεις φάνηκαν να σταματούν έξω από το Κίεβο, εν τέλει αργότερα ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί στα περιχώρά του, σύμφωνα με αναφορές του δημοσιογράφου Κώστα Ονισένκο, ο οποίος βρίσκεται εκεί μεταδίδοντας ότι χτυπήθηκε και το αεροδρόμιο του Κιέβου.

Νωρίτερα μεταδόθηκε από τον απεσταλμένο του ΑΝΤ1 στη Μαριούπολη, Χρήστο Μαζανίτη ότι, η πόλη είναι περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις, που βρίσκονταν το απόγευμα της Τρίτης σε απόσταση 5 χλμ από το κέντρο της. 

Η ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από ομογενείς, δημοσιογράφους και προσωπικό του προξενείου, θα αποχωρήσει το πρωί της Τετάρτης, έχοντας τις εγγύησεις των Ρώσων για ασφαλή απομάκρυνση.

Αιματοχυσία στο Χάρκοβο

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν σήμερα σε αεροπορικό βομβαρδισμό σε μια κατοικημένη ζώνη του Χαρκίβ (Χάρκοβο), στην ανατολική Ουκρανία, η οποία δέχεται επίθεση από τις ρωσικές δυνάμεις.

Η ουκρανική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ανέφερε στο Facebook ότι «οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν και 38 διασώθηκαν» μετά το πλήγμα που δέχτηκε ένα κτίριο διαμερισμάτων. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται οι διασώστες να εργάζονται σε ένα κτίριο, εμφανώς κατεστραμμένο.

AP - Ουκρανία - Χάρκοβο - πόλεμος - Δημαρχείο

Το πρωί, στον βομβαρδισμό της κεντρικής πλατείας του Χαρκίβ έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 10 άνθρωποι και άλλοι 20 τραυματίστηκαν. Στις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η υπηρεσία, οι διασώστες ανασύρουν θύματα από τα συντρίμμια της έδρας της τοπικής διοίκησης. Άλλοι 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Δευτέρα στην ίδια πόλη.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είπε ότι ο βομβαρδισμός του Χαρκίβ του θυμίζει τις επιθέσεις των Σέρβων στο Σαράγεβο, τη δεκαετία του 1990, προσθέτοντας ότι τέτοιες επιθέσεις ενώνουν τον κόσμο εναντίον της Ρωσίας.

Χάρκοβο - έκρηξη - κτήριο

«Μου θυμίζει, αν θυμάστε, τον βομβαρδισμό της αγοράς του Σαράγεβο από τους Σέρβους, τον βομβαρδισμό αθώων ανθρώπων στη Βοσνία, μου δίνει αυτήν την αίσθηση μιας ωμότητας που διαπράττεται σκόπιμα εναντίον ενός αστικού κέντρου», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Εσθονία.

«Πιστεύω ότι ο κόσμος αηδιάζει με όσα συμβαίνουν και βλέπει ότι είναι αναγκαίο να αντισταθεί στη ρωσική επιθετικότητα και να στηρίξει τους Ουκρανούς», πρόσθεσε.



Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος - Μητσοτάκης: Είμαστε στο πλευρό της Ουκρανίας

Αγρίνιο: Εγκεφαλικά νεκρό αγοράκι που κατάπιε φασόλι

ΗΠΑ: Σκότωσε τα ανήλικα παιδιά του μέσα σε εκκλησία (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ