Καιρός

17 Ιουλίου 2022 07:08

Καιρός: ζέστη και τοπικές μπόρες την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Πού θα βρέξει τοπικά. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πώς θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Κυριακή. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα βόρεια και στη Μακεδονία μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και από το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά τμήματά του τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 και κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου τους 36 με 37 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 33 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι αίθριος, με τους ανέμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις  τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι και ο καιρός στην Εύβοια, με τους ανέμους να είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι - απόγευμα με τοπικούς όμβρους κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Θρακικό βορείων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 18 έως 36 βαθμοί Κελσίου. 

Στα νησιά Ιονίου, στην Ήπειρο τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, από μεσημέρι 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 και τοπικά στα ηπειρωτικά έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα σημειωθούν τις  μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά και τα νότια 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 και στη νότια Κρήτη μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στα νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23  έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός τη Δευτέρα

Γενικά αίθριος θα ειναι την Δευτυέρα ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα ανατολικά. ο υδράργυρος θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 και κατά τόπους στα δυτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 35 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ