Κόσμος

23 Οκτωβρίου 2022 14:18 Τελευταία ενημέρωση : 23 Οκτωβρίου 2022 19:55

Ιταλία - Μελόνι: Ο Ντράγκι της έδωσε το “χρυσό καμπανάκι” (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι ο Μάριο Ντράγκι παρέδωσε τα "ηνία" στη νέα Ιταλίδα Πρωθυπουργό.

Ιταλία - Μελόνι: Ο Ντράγκι της έδωσε το “χρυσό καμπανάκι” (εικόνες)
-


Στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η προγραμματισμένη τελετή παράδοσης- παραλαβής. Όπως συμβαίνει με κάθε αλλαγή κυβέρνησης -και αυτή την φορά- ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι έδωσε το παραδοσιακό «χρυσό καμπανάκι» στη νέα Ιταλίδα πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι.

Μόλις ανέβηκε τις σκάλες του κυβερνητικού μεγάρου και συνάντησε τον Ντράγκι, η Ιταλίδα πολιτικός του έσφιξε το χέρι και τού είπε «είναι, οπωσδήποτε, μια στιγμή συγκινησιακά φορτισμένη». Ο απερχόμενος επικεφαλής της κυβέρνησης και η νέα πρωθυπουργός, είχαν αναλυτική συνομιλία διάρκειας μιας ώρας και είκοσι πέντε λεπτών.

Ιταλία - Παλάτσο Κίτζι  - Μελόνι - Ντράγκι

«Αυτή η κυβερνητική ομάδα θα υπηρετήσει τη χώρα με αίσθημα ευθύνης και περηφάνεια. Τώρα αφιερωνόμαστε όλοι στην δουλειά», ανέφερε σε ανάρτησή της στο twitter η κυρία Μελόνι.

Ιταλία - Παλάτσο Κίτζι  - Μελόνι - Ντράγκι

Παράλληλα, απάντησε σε μήνυμα της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τονίζοντας: «Πολλές ευχαριστίες, κυρία Πρόεδρε. Επιθυμούμε και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε για να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα της ΕΕ ενώπιον των κοινών προκλήσεων».

Ιταλία - Παλάτσο Κίτζι  - Μελόνι - Ντράγκι

Απευθυνόμενη, δε, πάντα μέσω Twitter, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, η Μελόνι προσέθεσε: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, με τα 27 ευρωπαϊκά έθνη, τα οποία συνεργάζονται με στόχο μια καλύτερη Ευρώπη και συνυπάρχουν υπέρ της ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

Ιταλία - Παλάτσο Κίτζι  - Μελόνι - Ντράγκι

Στις 12.30, τοπική ώρα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της νέας ιταλικής κυβέρνησης, με πρωθυπουργό την Τζόρτζια Μελόνι.

Ο Μάριο Ντράγκι ηγήθηκε της Ιταλίας επί είκοσι μήνες. Σήμερα βγήκε πεζός απο το κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, αφού χειροκροτήθηκε θερμά απο όλους τους υπαλλήλους.

Ειδήσεις σήμερα:

Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ επίσημα υποψήφιος για πρωθυπουργός

Φώφη Γεννηματά: Συγκίνηση στο ετήσιο μνημόσυνο στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών (εικόνες)

Φονικό τροχαίο στην Ημαθία: γνωστός των θυμάτων ο οδηγός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ