Κοινωνία

19 Ιανουαρίου 2023 07:17 Τελευταία ενημέρωση : 19 Ιανουαρίου 2023 09:01

Πέθανε η αδελφή του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Συγκινημένος ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέστη σε τρισάγιο που τελέστηκε στο Φανάρι. Πότε είχαν συναντηθεί τα αδέλφια για τελευταία φορά.

Πέθανε η αδελφή του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)
-

Εκοιμήθη το πρωί της Τετάρτης, σε ηλικία 87 ετών, στην Αθήνα, όπου διέμενε, η μεγαλύτερη αδελφή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, Ζαχαρώ Αρχοντώνη- Αναστασιάδου. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε ιδιωτική κλινική.

Η Ζαχαρώ Αρχοντώνη- Αναστασιάδου γεννήθηκε στους Αγίους Θεοδώρους Ίμβρου.

Ο Πατριάρχης έλεγε συχνά για την αδελφή του ότι αυτή τον μεγάλωσε, καθώς η μητέρα τους, Μερόπη, βοηθούσε στις δουλειές τον πατέρα τους Χρήστο. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος (κατά κόσμον Δημήτριος Αρχοντώνηςς) είναι το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας.

Ζαχαρώ Αρχοντώνη- Αναστασιάδου - Τρισάγιο - αδελφή Βαρθολομαίου

Η εξόδιος ακολουθία και ο ενταφιασμός της Ζαχαρώς θα γίνουν σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη εβδομάδα στην γενέτειρα της Ίμβρο, όπως η ίδια επιθυμούσε.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, παρέστη την Τετάρτη, συμπροσευχόμενος, στο Ιερό Τρισάγιο που τέλεσε ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος Θεόδωρος, στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, μετά τον Εσπερινό, για την ανάπαυση της ψυχής της αείμνηστης αδελφής του, παρόντων Αρχιερέων του Θρόνου, των μελών της Πατριαρχικής Αυλής και του προσωπικού του Πατριαρχείου, καθώς και πλήθους πιστών και προσκυνητών από την Αμερική.

Ζαχαρώ Αρχοντώνη- Αναστασιάδου - Τρισάγιο - αδελφή Βαρθολομαίου

Την μακαριστή αδελφή του, είχε επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης προ ολίγων ημερών, στην ιδιωτική κλινική των Αθηνών, όπου νοσηλευόταν κατά το τελευταίο διάστημα.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνάντηση Μπλίνκεν - Τσαβούσογλου: “Μαύρος καπνός” για τα F-16 και γκρίνια για την Ελλάδα

Τροχαίο στον Κηφισό: Γέμισε ο δρόμος με πορτοκάλια - Προβλήματα στην κυκλοφορία (εικόνες)

BCL: Το Περιστέρι αποκλείστηκε από την Ντιζόν

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ