Κοινωνία

20 Φεβρουαρίου 2023 18:53 Τελευταία ενημέρωση : 20 Φεβρουαρίου 2023 21:05

Μέγαρο Μουσικής: Επεισόδια εκπαιδευτικών με αστυνομικούς (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Μεγάλη ένταση έξω από το Μέγαρο Μουσικής. Χρήση χημικών έκανε η Αστυνομία.

Μέγαρο Μουσικής: Επεισόδια εκπαιδευτικών με αστυνομικούς (εικόνες)
-

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Δευτέρας στο πάρκο Ελευθερίας, δίπλα από το Μέγαρο Μουσικής, μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να σπάσουν το «φράγμα» των αστυνομικών δυνάμεων προκειμένου να φτάσουν μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής, όπου είναι σε εξέλιξη εκδήλωση του Υπουργείου Παιδείας.

Οι αστυνομικοί «απάντησαν» με περιορισμένη χρήση χημικών.

Επεισόδια - φοιτητές

Επεισόδια - φοιτητές

Εν τω μεταξύ, κυκλοφοριακό χάος σημειώθηκε  στη Λεωφόρο Κηφισίας, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ των ΜΑΤ και των εκπαιδευτικών στο Μέγαρο Μουσικής. Λόγω των επεισοδίων η Αστυνομία αναγκάστηκε να κλείσει την Κηφισίας, από το ύψος της Πανόρμου και δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο με τους οδηγούς να μένουν καθηλωμένοι μέσα στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητά τους. 

Επεισόδια - φοιτητές

Μέσα στο Μέγαρο Μουσικής, η Νίκη Κεραμεως παρουσίασε το έργο που επιτέλεσε την τελευταία τετραετία, τονίζοντας στην ομιλία της ότι ηταν μία τετραετία με σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος, όπου δόθηκε έμφαση στην αποκατάσταση της εκπαίδευσης ως ενός πραγματικά δωρεάν αγαθού για όλους, στον  εκσυγχρονισμός του εκπαιδευτικού περιεχομένου και των εκπαιδευτικών επιλογών, στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού στην εκπαίδευση, την αναβάθμιση των δομών εκπαίδευσης και την απλοποίηση των διαδικασιών, ενώ μίλησε για επιπλέον μεταρυθμισεις την επόμενη τετραετία στην περίπτωση που συνεχίσει το έργο της στην ίδια θεση. 

Επεισόδια - φοιτητές

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφέρεται «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε για ακόμη μία φορά το αυταρχικό της πρόσωπο απέναντι στον κόσμο της εκπαίδευσης. Η ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών και σπουδαστών στο Μέγαρο Μουσικής χτυπήθηκε ανηλεώς και πνίγηκε στα χημικά από τις δυνάμεις της αστυνομίας. Αυτά είναι τα "κατορθώματα" Μητσοτάκη - Κεραμέως στην Παιδεία αυτά τα τέσσερα χρόνια: ιδιωτικοποίηση παντού, προώθηση πελατείας στα ιδιωτικά κολλέγια και καταστολή. Την απάντηση θα την πάρουν στην κάλπη και θα είναι ηχηρή».

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης αναφέρει «Με χρήση χημικών και χτυπήματα με γκλομπ στο κεφάλι, αντιμετώπισαν εκπαιδευτικούς, φοιτητές/φοιτήτριες και σπουδαστές/σπουδάστριες καλλιτεχνικών σχολών έξω από το Μέγαρο Μουσικής τα ΜΑΤ του κ. Θεοδωρικάκου, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης και η κα Κεραμέως μιλούσαν για τα 4 χρόνια "παιδείας" επί της Μητσοτάκης Α.Ε.. Αυτή είναι η πραγματική πολιτική της απαίδευτης κας Κεραμέως και του αυταρχικού κ. Μητσοτάκη στην δημόσια παιδεία: ΜΑΤ-βία-αστυνομοκρατία, μαζί με ιδιωτικοποίηση, ξεπούλημα των πάντων και επέλαση των κολλεγίων των φίλων τους. Κατανοούμε ότι η κα Κεραμέως και ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορούν να ανεχτούν όσες και όσους προσπαθούν να τους χαλάσουν το παραμυθένιο, μιντιακό αφήγημα τους, όμως η κοινωνία, οι εκπαιδευτικοί, ο φοιτητικός και ο μαθητικός κόσμος είναι απέναντι τους. Καταγγέλλουμε την ωμή, απρόκλητη βία των δυνάμεων καταστολής και την αυταρχική Κυβέρνηση της Μητσοτάκης Α.Ε. που έχει μετατρέψει τον χώρο της δημόσιας παιδείας σε καθημερινό πεδίο άσκησης κρατικής βίας κατά της νεολαίας και των εκπαιδευτικών».


Ειδήσεις σήμερα:

Αγία Βαρβάρα: πυροβολισμοί στη μέση του δρόμου

Κρήτη: Πέθανε ο άνδρας που τραυματίστηκε με αλυσοπρίονο

Μύκονος - Έγκλημα: Τον πυροβόλησε στο κεφάλι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ