Πολιτική

01 Μαρτίου 2023 12:44 Τελευταία ενημέρωση : 01 Μαρτίου 2023 18:51

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Μητσοτάκης: Ανείπωτη τραγωδία για την Ελλάδα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Στο σημείο της τραγωδίας βρέθηκε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος ενημερώθηκε για όλες τις εξελίξεις. Τι δήλωσαν απο τα Τέμπη οι Τσίπρας και Ανδρουλάκης. Τι αναφέρουν οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Μητσοτάκης: Ανείπωτη τραγωδία για την Ελλάδα (εικόνες)
-

Στο σημείο της τραγωδίας βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ενημέρωνεται για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του στις κάμερες ανέφερε πως "Είναι μία ανείπωτη τραγωδία, πολύ δύσκολη μέρα για τη χώρα μας και η σκέψη μας είναι με τους συγγενείς των θυμάτων. Προτεραιότητά μας να περιθάλψουμε τους τραυματίες και να ταυτοποιηθούν οι σοροί και έπειτα εγγυώμαι ότι θα διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας".

Κυριάκος Μητσοτάκης - Τέμπη - σύγκρουση τρένων

Κυριάκος Μητσοτάκης - Τέμπη - σύγκρουση τρένων

Οι ειδικές δυνάμεις των ΕΜΑΚ με κοπτικά εργαλεία και χρησιμοποιώντας φιάλες οξυγόνου συνεχίζουν να κόβουν λαμαρίνες από τα πρώτα βαγόνια ψάχνοντας για ανθρώπους.

Μέχρι τις 11 είχαν ανασυρθεί και άλλες σοροί ανθρώπων μέσα από τα διαλυμένα βαγόνια, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 36.

Δυστυχώς, ο αριθμός εκτιμάται ότι θα ανέβει, όπως ανέφερε στην τελευταία της ενημέρωση στις 11:20 το πρωί, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Τέμπη - σύγκρουση τρένων

Κυριάκος Μητσοτάκης - Τέμπη - σύγκρουση τρένων

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Υπουργός Μεταφορών, Κώστα Καραμανλής, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη. Στη σχετική του ανακοίνωση, ο τέως Υπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη.

Ακόμα μετράμε νεκρούς δεν θα μιλήσω τώρα για ευθύνες

Συνοδευόμενος από τον τομεάρχη Μεταφορών, Νίκο Παππά, ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο σημείο της σύγκρουσης των δύο τρένων στα Τέμπη.

Τέμπη - σύγκρουση τρένων - δυστύχημα - Αλέξης Τσίπρας

Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από τους αξιωματικούς για την εξέλιξη των ερευνών. Σε δηλώσεις του στις κάμερες ανέφερε πως "ειναι στιγμές βαθιάς οδύνης και θλίψης, οι εικόνες που είδα είναι συγκλονιστικές, μία αδιανόητη τραγωδία. Ακόμα μετράμε νεκρούς δεν θα μιλήσω τώρα για ευθύνες. Συλληπητήρια στις οικογένειες των θανόντων και περαστικά στους τραυματίες".

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, που έχασαν με τόσο άδικο τρόπο τη ζωή τους και να ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Η πατρίδα μας βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία και στη σκέψη όλων μας υπάρχει ένα τεράστιο “γιατί;” Γιατί ενώ υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες εδώ και πολλά χρόνια, να κρέμονται τόσες ζωές από ένα ανθρώπινο χέρι», ανέφερε σε δήλωση του ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίμος Ανδρουλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας.

σύγκρουση τρένων - Τέμπη - Νίκος Ανδρουλάκης

Σε δήλωση του, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος το πρωί της Πέμπτης θα επισκεφθεί τον τόπο του πολύνεκρου δυστυχήματος, ανέφερε «Είναι μια μέρα ανείπωτης θλίψης για το πρωτοφανές πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, αλλά και οργής για το πως είναι δυνατόν να χάνονται ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο. Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην κρυφτεί ή συγκαλυφθεί τίποτε. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Να ενταθούν οι προσπάθειες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων και να υπάρξει ολόπλευρη στήριξη των τραυματιών».

Σε σχόλιο του Γιάνη Βαρουφάκη αναφέρεται «Σήμερα είναι μέρα θλίψης και αλληλεγγύης. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνουμε απαθείς μπροστά στην προσπάθεια να βρουν εξιλαστήρια θύματα μεταξύ εργαζόμενων τους οποίους υποχρέωναν να εργάζονται χωρίς τεχνικά εργαλεία & προσωπικό που απαιτεί η ασφάλεια».

Ειδήσεις σήμερα:

“The 2Night Show” - Δημήτρης Κόκοτας: Δεν περνάει μέρα που να μη σκέφτομαι τον πατέρα μου

Σεισμός - ΕΕΣ: οικονομική ενίσχυση των πληγέντων σε Τουρκία και Συρία

Τέμπη - σύγκρουση τρένων: Κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ