Κοινωνία

06 Μαρτίου 2023 14:35 Τελευταία ενημέρωση : 06 Μαρτίου 2023 22:33

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Η κατάθεση της παιδιάτρου που αντιμετώπισε την ανακοπή της Τζωρτζίνας

Διάβασέ μου το...

Επεσήμανε πως η κατηγορούμενη δεν έδωσε τόνο επείγοντος όταν ειδοποίησε τους γιατρούς, αλλά εκείνοι αντίκρισαν «ένα παιδί νεκρό».

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: Η κατάθεση της παιδιάτρου που αντιμετώπισε την ανακοπή της Τζωρτζίνας
-

Με την κατάθεση της γιατρού, που μαζί με συναδέλφους της αντιμετώπισαν την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, συνεχίζεται ενώπιον του ΜΟΔ η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η παιδίατρος Ελένη Στογιαννίδου αναφέρθηκε στο ιατρικό περιστατικό που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τον Απρίλιο του 2021, λίγες ώρες αφού είχαν προτείνει να πάρει εξιτήριο η Τζωρτζίνα, καθώς δεν είχε εντοπιστεί κανένα πρόβλημα. Κατέθεσε επίσης για τα αγωνιώδη 50 λεπτά που οι γιατροί προσπαθούσαν να επαναφέρουν το παιδί, σώζοντας την ζωή του. Η Τζωρτζίνα ωστόσο, λόγω της χαμηλής οξυγόνωσης του εγκεφάλου σε αυτό το δραματικό διάστημα, βγήκε λαβωμένη, καθώς υπέστη τετραπληγία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας, όταν πήγε στον θάλαμο που ήταν η Τζωρτζίνα: «αντίκρισα ένα παιδί νεκρό», τονίζοντας πως η μητέρα δεν έδωσε τόνο επείγοντος όταν ειδοποίησε τους γιατρούς. Η μητέρα ήρθε με «ένα απλό χτύπημα στην πόρτα των γιατρών».

Αναφερόμενη στην στιγμή που τους ειδοποίησε η κατηγορουμένη ότι χτυπά το οξύμετρο η γιατρός είπε πως η Πισπιρίγκου δεν τους έδωσε την αίσθηση του κατεπείγοντος και ότι οι νοσηλεύτριες ήταν αυτές που φώναξαν όταν είδαν το παιδί.

  • Μάρτυρας: Είπε «ελάτε στο δωμάτιο γιατί χτυπάει το οξύμετρο». Ήταν ψύχραιμη.
  • Πρόεδρος: Δεν είπε για ποιο λόγο χτυπάει;
  • Μάρτυρας: Όχι
  • Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε;
  • Μάρτυρας: Εγώ επειδή δεν έδωσε την αίσθηση του επείγοντος δεν πήγα αμέσως. Ολοκλήρωσα το φάκελο που έγραφα και μετά πήγα στο δωμάτιο.
  • Ήταν ήδη εκεί δυο νοσηλεύτριες. Άκουσα τις φωνές τους και σίγουρα άκουσα το οξύμετρο που χτυπούσε.
  • Πρόεδρος: Τι είδατε; Περιγράφετε ένα παιδί νεκρό …
  • Μάρτυρας: Είχε συμπτώματα ανακοπής.
  • Πρόεδρος: Το οξύμετρο που ήταν;
  • Μάρτυρας: Δεν το θυμάμαι αυτό μέσα στον πανικό. Κάλεσα τον αναισθησιολόγο ..Πρώτα ήρθε η ομάδα του και έπειτα εκείνος..Κάναμε την ΚΑΡΠΑ , μαλάξεις εναλλάξ γύρω στα 50 λεπτά. Το παιδί διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στην εντατική.

Η γιατρός τόνισε σε ερωτήσεις που δέχθηκε πως η κλινική εικόνα της Τζωρτζίνας δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να οδηγήσει σε πρόβλεψη για αυτήν την , με δεδομένο ότι το παιδί είχε εξεταστεί λίγες ημέρες νωρίτερα από καρδιολόγο. Είπε επίσης πως λίγες ώρες πριν η Τζωρτζίνα έφαγε σουβλάκια που είχε παραγγείλει η μητέρα της.

Σύμφωνα με την μάρτυρα, η μητέρα πριν το παιδί υποστεί ανακοπή, είχε αντιδράσει «επιθετικά» όταν της είπαν ότι δεν βλέπουν παθολογικό πρόβλημα και ότι μπορεί να πάρει εξιτήριο. «Θα δώσετε εξιτήριο σε αυτό το παιδί;» τους ρώταγε η Πισπιρίγκου, όπως είπε η μάρτυρας, η οποία ανέφερε πως την δικαιολόγησε γιατί είχε χάσει δύο παιδιά.

Όταν η μάρτυρας κλήθηκε να περιγράψει την εικόνα της Ρούλας Πισπιρίγκου την ώρα του επεισοδίου κατέθεσε πως εκείνη περίμενε έξω από το δωμάτιο και στη συνέχεια έπεσε στην αγκαλιά της γιατρού …

  • Πρόεδρος: Γιατί σας έκανε εντύπωση ότι ήταν επιθετική όπως είπατε;
  • Μάρτυρας: Μου έκανε εντύπωση ο επιθετικός τόνος της.
  • Πρόεδρος: Δεν είναι σύνηθες;
  • Μάρτυρας: Κάποιες συμπεριφορές σου μένουν.. . Έτσι το εξέλαβα εγώ δεν ήταν κάτι αδικαιολόγητο. Πολλοί γονείς αντιδρούν …

Οι ερωτήσεις της υπεράσπισης της κατηγορουμένης αφορούσαν κυρίως στο κατά πόσο έγινε πλήρης καρδιολογική εξέταση στο παιδί πριν υποστεί ανακοπή, καθώς η θέση της είναι πως δεν έγινε λεπτομερής έλεγχος.

Ειδήσεις σήμερα:

Ωρωπός: Νοσηλευτές πλένουν με λάστιχο ασθενή σε πυλωτή

Τροχαίο: Φορτηγάκι έπεσε σε στάση λεωφορείου (εικόνες)

Τραγωδία στα Τέμπη – Αλικανιώτης: Δεν θέλω να με λένε ήρωα, το αυτονόητο έκανα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ