Κόσμος

20 Μαρτίου 2023 18:57

Μπόρις Τζόνσον: Κρίνεται η τύχη του για τα κορονοπάρτι

Διάβασέ μου το...

Πολιτική θύελλα ενδέχεται να προκαλέσει η ποινή του πρώην Πρωθυπουργού της Βρετανίας.

Μπόρις Τζόνσον: Κρίνεται η τύχη του για τα κορονοπάρτι
-

Του Ισαάκ Καρυπίδη

Σήμερα αναμένεται να δημοσιευτούν τα επιχειρήματα του Μπόρις Τζόνσον σχετικά με τα λεγόμενα κορονοπάρτι που πραγματοποιηθήκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός τον Δεκέμβριο του 2021 είχε υποστηρίξει εντός του βρετανικού κοινοβουλίου «πως αγνοούσε ότι οι συγκεντρώσεις αυτές παραβίαζαν τους κανόνες» που είχε επιβάλει η κυβέρνηση του και έχει παραπεμφθεί σε επταμελής επιτροπή του κοινοβουλίου η οποία θα εξετάσει αν έλεγε ψέματα ή όχι.

Ο φάκελος των επιχειρημάτων του, με τα αποδεικτικά στοιχεία,  φτάνει τις 50 σελίδες. Όλα αυτά θα τα παρουσιάσει ο ίδιος  στην επιτροπή την Τετάρτη η οποία και θα κρίνει αν τελικά ο Μπόρις Τζόνσον  προσπάθησε να «παραπλανήσει» την Βουλή. Αν κριθεί ένοχος η υπόθεση του θα παραπεμφθεί στην ολομέλεια της Βουλής των Κοινοτήτων η οποία και θα αποφανθεί για την ποινή του.

Αν το κοινοβούλιο του επιβάλει ποινή από 10 ή περισσότερες μέρες αναστολής των βουλευτικών του καθηκόντων τότε θα προκληθούν ενδιάμεσες εκλογές για την βουλευτική του έδρα.

Η υπεραστική του ομάδα εκτιμά πως ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα δικαιωθεί υποστηρίζοντας πως οι συγκεντρώσεις στην Ντάουνινγκ Στριτ  έγιναν κατά τη διάρκεια εργάσιμης μέρας και ότι ο πρώην πρωθυπουργός ενήργησε με «καλή πίστη».

Ειδήσεις σήμερα:

Εαρινή ισημερία: Ξεκινά επίσημα η άνοιξη

Προσδόκιμο ζωής: Ποιες περιοχές της Ελλάδας έχουν την πρωτιά

Τσιτσιπάς - Σάκκαρη: Οι θέσεις τους στην παγκόσμια κατάταξη