Οικονομία

22 Ιουνίου 2023 21:16 Τελευταία ενημέρωση : 22 Ιουνίου 2023 23:18

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ: Σκληρή κόντρα για τον Μάντζο, τα fund και τους πλειστηριασμούς

Διάβασέ μου το...

Στα άκρα η κόντρα μεταξύ των δυο κομμάτων, μετά την αποκάλυψη ότι o υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, είχε εκπροσωπήσει fund εναντίον δανειολήπτη.

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ: Σκληρή κόντρα για τον Μάντζο, τα fund και τους πλειστηριασμούς
-

Σκληρό ροκ μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», στο οποίο αναφέρεται ότι ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ. Δημήτρης Μάντζος, επιστρατεύθηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο.

Στη σχετική ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «Ταύτιση ΠΑΣΟΚ με ΝΔ στο “σύνδρομο Πάτση” υπέρ των funds» και αναφέρει τα εξής: Μόλις χθες το ΠΑΣΟΚ έβγαλε ανακοίνωση υπέρ των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο. Μία μέρα μετά αποκαλύπτεται από την εφημερίδα «Δημοκρατία» ότι ο εκπρόσωπός του και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας κ. Δημήτρης Μάντζος, επιστρατεύθηκε ως δικηγόρος από fund εναντίον δανειολήπτη για χρέος 55.000 ευρώ σε ελβετικό φράγκο.

Είναι μέγιστη υποκρισία το ΠΑΣΟΚ να ταυτίζεται με τη ΝΔ στο «σύνδρομο Πάτση» και την ίδια ώρα να εμφανίζεται ως προστάτης των αδύναμων και υπερχρεωμένων. Με 700.000 ενυπόθηκα δάνεια να έχουν μεταβιβαστεί σε funds και να παίρνουν σειρά για πλειστηριασμό, περιμένουμε μία απάντηση από τον κ. Ανδρουλάκη.  Στις 25 Ιούνη οι πολίτες επιλέγουν: Ασυδοσία των funds ή προστασία της πρώτης κατοικίας;

Άμεση ήταν η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη, η οποία υποστηρίζει ότι «Τα στελέχη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν αμετανόητοι τυχοδιώκτες» και σε ανακοίνωση της αναφέρει τα εξής: Το κόμμα, που ψήφισε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και αποτιμούσε δια στόματος του Προέδρου τους Αλέξη Τσίπρα ότι «25.000 πλειστηριασμοί δεν είναι και πολλοί», που ενώ υποσχόταν “σεισάχθεια” παρέδωσε τα κόκκινα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών στα funds και μαζί με τη Νέα Δημοκρατία έβαλαν ταφόπλακα στην προστασία της πρώτης κατοικίας που πέτυχε το ΠΑΣΟΚ το 2010, επιχειρεί να συμψηφίσει ένα δικηγορικό γραφείο που έχει εκπροσωπήσει εκατοντάδες δανειολήπτες στα δικαστήρια για την προστασία της περιουσίας τους με το σκάνδαλο Πάτση.

Ταυτίζει δηλαδή μια δικηγορική πράξη με την εξαγορά από τον κ. Πάτση κόκκινων δανείων αξίας 62,7 εκατομμυρίων ευρώ έναντι μόλις 4,3 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πανικός τους δεν κρύβεται και θα επιστρατεύσουν κάθε αθέμιτο μέσο για να πολεμήσουν το ΠΑΣΟΚ. Σε αυτό, εξάλλου, ταυτίζονται πλήρως με τη Νέα Δημοκρατία. Ψηφιακοί παρακρατικοί μηχανισμοί και μιντιακοί βραχίονες στην υπηρεσία τους. Όφειλαν, όμως, να έχουν διαβάσει το μάθημα της κάλπης της 21ης Μαΐου.

Κόκκινα δάνεια

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα ανακοίνωση του, επανήλθε τονίζοντας ότι «Με την ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει πως ο κ. Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund κατά δανειοληπτών και μάλιστα σε ελβετικό φράγκο, για τους οποίους χθες μόλις έβγαλε υποκριτικά ανακοίνωση. Δεν χρειάζεται τόσος εκνευρισμός και ύβρεις. Θα αρκούσε μία συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ για την υποκρισία σε βάρος των δανειοληπτών και των ανθρώπων που αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν και αγωνιούν για τα σπίτια τους. Το δίλημμα πλέον καθίσταται ακόμα πιο καθαρό: Ασυδοσία των funds με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή προστασία της πρώτης κατοικίας;».

Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι «Ο Μάντζος είπε ότι πρόκειται για παλαιότερη υπόθεση και ότι ο ίδιος σταμάτησε το 2019. Η υπόθεση των δανειοληπτών που κυνηγάει το fund για στεγαστικό σε ελβετικό φράγκο και για την πρώτη τους κατοικία με δικηγόρο τον Μάντζο είναι του 2021. Υπογράφει την αίτηση για έκδοση διαταγής πληρωμής και γι' αυτό εμφανίζεται και στην διαταγή. Αυτό το 2021. Μετά τη δικαστική απόφαση εναντίον των δανειοληπτών το 2021 την επιταγή προς εκτέλεση για λογαριασμό του fund υπογράφει η Άννα Παναγιωτίδου, σύζυγος του Μάντζου».

Σε νέα ανακοίνωση του, που στρέφεται και κατά της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ παραδέχεται πως ο κ. Μάντζος λειτουργούσε ως εκπρόσωπος fund εναντίον δανειοληπτών, αποκαλύπτεται ότι ο κ. Σταϊκούρας δικαίωνε τα funds που παίρνουν τα δάνεια πολιτών στο 20% και απαιτούν το 100%, λέγοντας πως αν γίνουν ρυθμίσεις, όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και οι δανειολήπτες, θα ευνοηθούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Γνωρίζαμε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν πολλές συγκλίσεις, αλλά τόση ταύτιση υπέρ των funds μας ξεπερνά. Ξαναλέμε ότι το δίλημμα πλέον καθίσταται ακόμα πιο καθαρό: Ασυδοσία των funds με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή προστασία της πρώτης κατοικίας; 

Υ.Γ. Στο βίντεο το σχετικό απόσπασμα:

Ανδρουλάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι ο Μάντζος είναι ο Πάτσης του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η ποιότητα του ήθους της ηγετικής ομάδας του  

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τόσο για το θέμα του Δημήτρη Μάντζου όσο και για τις εξαγγελίες της Κουμουνδούρου

«Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι ο Μάντζος είναι ο Πάτσης του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η ποιότητα του ήθους της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που προσβάλει τον κόσμο της Αριστεράς. Η απελπισία κάνει επιθετικό τον κ. Τσίπρα. Θυμάστε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε τρεις ημέρες πριν την κάλπη της 21ης Μαΐου, ήταν να προσκαλέσει τους δήθεν παραστρατημένους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. Αποκαλύπτοντας την ιδιοτέλεια, γιατί δεν ψήφισε την τροπολογία που απαγόρευε τη συμμετοχή των Κασιδιάρηδων στο δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Τώρα, λοιπόν, έρχεται πάλι τρεις ημέρες πριν τις εκλογές από τον πανικό του -γιατί ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται- να εξομοιώσει τον Πάτση με τον Μάντζο.

Τι είναι ο Πάτσης; Ένας εν ενεργεία βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, που έχει στην κατοχή του εισπρακτική εταιρεία, που αγόρασε 62,7 εκατ. ευρώ "κόκκινα δάνεια" στην τιμή των 4 εκατ. ευρώ. Και εξομοιώνει αυτόν με έναν νέο άνθρωπο που, πριν γίνει Εκπρόσωπος Τύπου, εργαζόμενος σε μία εταιρεία πολλών δικηγόρων κάνει μία δικηγορική πράξη. Δεν μπορεί αυτή η δικηγορική πράξη να συμψηφιστεί με τον Πάτση» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης και συμπλήρωσε με νόημα

«Μου λέει μάλιστα ο κ. Τσίπρας να τον βγάλω από τα ψηφοδέλτια, όταν ο στενότερός του συνεργάτης καταδικάστηκε 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο ως ένα πρόσωπο εμπλεκόμενο στο "βρώμικο" παιχνίδι των τηλεοπτικών αδειών και, αντί να τον στείλει σπίτι του, τον έχει στα ψηφοδέλτιά του.Ο κ. Τσίπρας μιλά για "κόκκινα δάνεια"; Η εργασιακή ύλη του κ. Μάντζου προκύπτει από τον νόμο, που ψήφισε ο κ. Τσίπρας. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να έχει φύγει ήδη από το πολιτικό σύστημα. Είναι ο πρωθυπουργός που ψήφισε να παραδοθούν 90 δισ. "κόκκινα δάνεια" στα funds, ενώ υποσχόταν "σεισάχθεια", και μου κάνει σήμερα ηθικά μαθήματα για έναν νέο δικηγόρο, που υπέγραψε μία νομική πράξη σε μία δικηγορική εταιρεία. Είναι ντροπή».

Ειδήσεις σήμερα:

Ομαδικός βιασμός στην Κρήτη: Ισόβια σε δυο νεαρούς

Τιτανικός – υποβρύχιο: Τελειώνει το οξυγόνο, μειώνονται οι ελπίδες

Τροχαίο: Μεθυσμένος οδηγός λιποθύμησε στο τιμόνι και συνέχισε να οδηγεί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ