Αθλητικά

28 Σεπτεμβρίου 2023 19:33

Ράλλυ - Θάνατος θεατή: Καταδικάστηκε υπεύθυνος ασφαλείας

Διάβασέ μου το...

Το δυστύχημα συμβεί το 2016, όταν, κατά τη διάρκεια του 46ου Ράλλυ ΔΕΘ, αγωνιστικό αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του σε στροφή, με αποτέλεσμα να παρασύρει και να τραυματίσει θανάσιμα έναν 47χρονο θεατή.

Ράλλυ - Θάνατος θεατή: Καταδικάστηκε υπεύθυνος ασφαλείας
-

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης αναβίωσε δυστύχημα που είχε συμβεί το Σεπτέμβριο του 2016, όταν, κατά τη διάρκεια του 46ου Ράλλυ ΔΕΘ, αγωνιστικό αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του σε στροφή, με αποτέλεσμα να παρασύρει και να τραυματίσει θανάσιμα έναν 47χρονο θεατή.

Το περιστατικό συνέβη σε ειδική διαδρομή του αγώνα και συγκεκριμένα στο 6ο χλμ. της επαρχιακής οδού Παλαιοκάστρου - Πολυγύρου, στη Χαλκιδική. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από συγκλίνουσα αμέλεια τον υπεύθυνο ασφαλείας του αγώνα και τον καταδίκασε - με την αναγνώριση δύο ελαφρυντικών - σε 12μηνη φυλάκιση, την οποία ανέστειλε για 3 έτη (από 18 μήνες πρωτοδίκως).

Το κατηγορητήριο τού καταλόγιζε ότι δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να αποφευχθεί το τραγικό συμβάν. Το Εφετείο αθώωσε τον εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που είχε εγκρίνει την τέλεση του αγώνα και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε 10μηνη φυλάκιση (με αναστολή), ποινή που είχε επιβληθεί και στον οδηγό του αγωνιστικού αυτοκινήτου (δεν εισήχθη γι' αυτόν η υπόθεση στο Εφετείο).

Ειδήσεις σήμερα:

Εύβοια - Ελικόπτερο: η στιγμή της πτώσης στην θάλασσα (βίντεο)

Γλυκά Νερά - Εισαγγελέας: Ο πιλότος σκότωσε την Καρολάιν για να την εκδικηθεί

Revenge porn - Εύβοια: Εφιάλτης για μαθήτρια από “καυτή” φωτογραφία