Πολιτική

19 Οκτωβρίου 2023 15:52

Ρωμανός για Κασσελάκη: Ο πολακισμός έχει γίνει επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ

Διάβασέ μου το...

Ο νέος αρχηγός έφτασε στο απόλυτο σημείο χυδαιότητας, να εξισώσει τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς με τους μαυραγορίτες της κατοχής, αναφέρει ο κ. Ρωμανός

Ρωμανός για Κασσελάκη: Ο πολακισμός έχει γίνει επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ
-

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, χαρακτήρισε χυδαιότητα και «πολακισμό» την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την οποία ασκούσε κριτική στη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Ο κ. Ρωμανός στην κριτική του παρέπεμψε και στην στενή σχέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ο «πολακισμός» έχει γίνει, πλέον, επίσημη γραμμή. Ο νέος αρχηγός έφτασε στο απόλυτο σημείο χυδαιότητας, να εξισώσει τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς με τους μαυραγορίτες της κατοχής. Καλά ξεμπερδέματα στον ΣΥΡΙΖΑ.»

Ειδικότερα, την αντίδραση του κ. Κασσελάκη προκάλεσαν οι αναφορές του κ. Μητσοτάκη σε συνέντευξη στην αγορά ελαιόλαδου με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «κυβέρνηση λαδεμπόρων».

Σε ανάρτησή του στα social media ο κ. Κασσελάκης έγραψε ότι «κι όμως, με την τιμή του λαδιού σε ύψη που φέρνουν απόγνωση στις οικογένειες, το είπε ο Πρωθυπουργός στην αποψινή του συνέντευξη: Αυτό που είναι πρόβλημα για τον καταναλωτή είναι όφελος για τον παραγωγό. Και επισήμως, κυβέρνηση λαδέμπορων».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ρωμανού:

Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει δώσει μόνο τα κλειδιά του κόμματος στον κ. Πολάκη, αλλά απ/ ό,τι φαίνεται και τους κωδικούς των λογαριασμών του στα social media. Ο «πολακισμός» έχει γίνει, πλέον, επίσημη γραμμή. Ο νέος αρχηγός έφτασε στο απόλυτο σημείο χυδαιότητας, να εξισώσει τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς με τους μαυραγορίτες της κατοχής. Καλά ξεμπερδέματα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δήλωση του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βασίλη Κόκκαλη αναφέρεται «Δυστυχώς η τιμή του λαδιού απογειώνεται με ευθύνη της Κυβέρνησης διότι απουσιάζουν ουσιαστικοί έλεγχοι σε όλη την αλυσίδα από το χωράφι μέχρι το ράφι. Οι  ποσότητες λαδιού που πωλούνται σήμερα στην τιμή των 10 και 12 ευρώ/λίτρο είναι αγορασμένες με 4 ευρώ/λίτρο. Ενδεικτικά ο παραγωγός πούλησε με 0,60 -0,70 ευρώ την ελιά καλαμών (με κόστος 1 ευρώ) και η ελιά καλαμών πωλείται 5 ευρώ στον καταναλωτή. Ουδέποτε εφάρμοσε η Κυβέρνηση την ψηφισμένη Ευρωπαϊκή Οδηγία περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών. 

Ως ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. προτείναμε εγκαίρως στην Βουλή κατά την συζήτηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας την εξ’ ολοκλήρου εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας η οποία προστατεύει και τον αγρότη παραγωγό και τον καταναλωτή. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει προσηλωμένος και θα είναι αρωγός σε πολιτικές στήριξης της τιμής του ελαιόλαδου και του εισοδήματος των  ελαιοπαραγωγών της χώρας μας, με όλα τα πρόσφορα μέσα και τους πόρους που μπορούν να διατεθούν.  Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να μένει απαθής και να μην ζητά να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα για την εκτόξευση της τιμής του ελαιόλαδου για τον καταναλωτή, αποδεχόμενος τις κυβερνητικές παρόλες για «το παγκόσμιο φαινόμενο αύξησης της τιμής του ελαιόλαδου» και τους «νόμους ζήτησης και προσφοράς», καθώς και τα πρωθυπουργικά φληναφήματα για το ότι «αυτό που είναι πρόβλημα για τον καταναλωτή είναι όφελος για τον παραγωγό»!

Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ επιστρατεύει για άλλη μια φορά τη δημιουργική ασάφεια, τον κοινωνικό αυτοματισμό και την κατευθυνόμενη προπαγάνδα για να αποσείσει τις τεράστιες ευθύνες της και την απουσία ουσιαστικών πολιτικών, τόσο στο επίπεδο του παραγωγού, όσο και στο επίπεδο του καταναλωτή. Και βέβαια αυτό αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι δεν πιστεύει πως ο πρωτογενής τομέας θα αποτελέσει το βασικό εργαλείο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ταυτόχρονα ότι η προστασία του καταναλωτή συνιστά βασική αρχή και αξία κάθε ευνομούμενης Πολιτείας».


Ειδήσεις σήμερα:

Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Η 21η του μήνα και οι προβλέψεις της Πέμπτης (βίντεο)

Νέα Ορλεάνη: Τρία αδερφάκια κάηκαν ζωντανά στο σπίτι τους και κατηγορείται ο πατέρας τους (βίντεο)

Ο Τζέιμς Μποντ στα Μετέωρα: Οι απειλές και ο ξεσηκωμός των καλόγερων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ