Υγεία - Περιβάλλον

24 Οκτωβρίου 2023 20:56

Θεσσαλονίκη: Ογκολόγος έταζε “θαυματουργό” φάρμακο σε ασθενείς

Διάβασέ μου το...

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ είχε αρπάξει από ανυποψίαστους πολίτες ο γιατρός του αντικαρκινικού νοσοκομείου.

Θεσσαλονίκη: Ογκολόγος έταζε “θαυματουργό” φάρμακο σε ασθενείς
-

Της Πωλίνας Κολοκοτρώνη

Δεκάδες χιλιάδες ευρώ φέρεται να έβαλε στους τραπεζικούς του λογαριασμούς,  ο ογκολόγος από τη Θεσσαλονίκη, που ζητούσε χρήματα από ασθενείς του,  στους οποίους υποσχόταν θαυματουργό φάρμακο για τη θεραπεία του καρκίνου. Σύζυγος ασθενούς έκανε την πρώτη καταγγελία,  πριν από ένα χρόνο και ήδη η εισαγγελία που έχει αναλάβει την έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει στα χέρια της 29 περιπτώσεις καρκινοπαθών που εξαπατήθηκαν από τον 50χρονο γιατρό.

«Η τελευταία μετάσταση που έκανε στον οισοφάγο ήταν τον Απρίλιο και τότε μας είπε για αυτό το φάρμακο που κυκλοφορεί στην Αμερική και αν θέλουμε να το παραγγείλουμε μέσω φαρμακευτικής θα μεσολαβούσε ο ίδιος το οποίο θα στοίχιζε 10.000 ευρώ», δήλωσε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η καταγγέλλουσα, Μεταξούλα Βασιλείου.

Η έρευνα των Αρχών έδειξε πως από το 2017 μέχρι και τον Αύγουστο του 2022,  ο 50χρονος είχε αποσπάσει πάνω από 130.000 ευρώ.

Μόλις έγινε γνωστή η δράση του γιατρού στη διοίκηση του νοσοκομείου, ξεκίνησε η έρευνα σε βάρος του.  Ο ίδιος τότε υπέβαλε την παραίτησή του και έφυγε,  χωρίς να αρνηθεί τις κατηγορίες.

«Τον έχουμε σταματήσει αυτόν τον γιατρό από τον Αύγουστο του 2022 γιατί υπήρχαν καταγγελίες, ότι έπαιρνε χρήματα από ασθενείς για τη θεραπεία τους, τα οποία χρήματα μάλιστα πήγαιναν στον τραπεζικό του λογαριασμό...δεν είπε τίποτα του είπα φεύγετε δεν θα ασχοληθείτε ξανά με ασθενείς και είπε καλά όπως νομίζετε», δηλώνει η διοικήτρια του Θεαγένειου, Ευαγγελία Κουρτέλη.

«Μετά από μας έγιναν άλλες δύο καταγγελίες το όνομα του γιατρού και πριν από μας υπήρχαν άλλες δύο καταγγελίες...», είπε η Μ.Βασιλείου.

Η ογκωδέστατη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας περιλαμβάνει 29 περιπτώσεις ασθενών, που είχαν πιστέψει πως ο γιατρός, θα τους χορηγούσε ειδικό φάρμακο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και του είχαν δωσει από 300 ευρώ έως και 45.000 ευρώ, ανά περίπτωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Λέσβος: Εγκατέλειψαν άλογο άρρωστο και μισοπεθαμένο

Πρόσφυγες: Εκατοντάδες προσλήψεις μέσω Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ

Μακρόν: Συγκρότηση διεθνούς συνασπισμού κατά της Χαμάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ