Κόσμος

26 Δεκεμβρίου 2023 20:56

Επίθεση της Χεζμπολάχ σε εκκλησία - IDF: Δεν είναι ελληνορθόδοξη (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

"Πρόκειται για παραβίαση της ελευθερίας της λατρείας" αναφέρουν οι IDF

Επίθεση της Χεζμπολάχ σε εκκλησία - IDF: Δεν είναι ελληνορθόδοξη (εικόνες)
-

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι ένας αντιαρματικός πύραυλος της Χεζμπολάχ έπληξε την ελληνορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Μαρίας στο Ικρίτ, στο βόρειο Ισραήλ. Αργότερα ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι στο συμβάν τραυματίστηκε ένας 80χρονος και εννέα Ισραηλινοί στρατιώτες, ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Καθολική, και όχι ελληνορθόδοξη, όπως ανακοίνωσαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), είναι πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η εκκλησία που δέχθηκε την επίθεση.

«Η επίθεση δεν είναι μόνο μια ξεκάθαρη παραβίαση της απόφασης 1701 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και μια παραβίαση της ελευθερίας της λατρείας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ισραηλινός στρατός σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι χτύπησε το κτίριο στο οποίο κατέφυγε ο τρομοκράτης που εκτόξευσε τον πύραυλο στην εκκλησία (αριστερό βίντεο μέχρι το 5ο δευτερόλεπτο), μια θέση της Χεζμπολάχ, ενώ η οργάνωση εκτόξευσε και έναν πύραυλο κοντά σε ένα τζαμί στο βόρειο Ισραήλ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Θανατηφόρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη

Παρίσι: Μητέρα με τα 4 παιδιά της νεκροί σε διαμέρισμα

Ανδρουλάκης για Βασίλη Καρρά: Μας κράτησε συντροφιά για δεκαετίες (εικόνες)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ