Κόσμος

01 Φεβρουαρίου 2024 15:32

Τουρκία: Έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα από τους S400

Διάβασέ μου το...

Ποια είναι τα  προβλήματα που  θεωρούν ως σημαντικότερα από τους S400 στην Τουρκία.

Τουρκία: Έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα από τους S400
-

«Έχουμε μεγαλύτερα προβλήματα από τους S400», δηλώνουν διπλωματικές πηγές στη Γενί Σαφάκ σχολιάζοντας τη δήλωση της Βικτόρια  Νούλαντ για τα S400.

Πηγές ανέφεραν ότι στο ζήτημα των F-35 δεν είναι μόνο οι S-400, αλλά και το ζήτημα της Ανατολικής Μεσογείου, ο οπλισμός της Ελλάδας, η υποστήριξη που δόθηκε στο Ισραήλ, η πυροδότηση του χάους στη Μέση Ανατολή και η παρουσία YPG/PKK στη Συρία, τα οποία είναι πιο σημαντικά ζητήματα από τους S-400 όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία Άννα Ανδρέου. 

Μεταφέρθηκε σε Αμερικανούς αξιωματούχους ότι οι ΗΠΑ έχουν μερίδιο σε αυτά τα ζητήματα. Αναφέρεται ότι το θέμα των F-35 είναι μια διαδικασία που απαιτεί λύση σε πολλά ζητήματα, όχι μόνο για τους S-400, στις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ, όπου υπάρχουν διαφωνίες σε πολλά ζητήματα στην παρούσα συγκυρία. Ενώ η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης των αμερικανικών F-35 θεωρείται σημαντική, καθώς συμπίπτει με την άνοδο της Τουρκίας στην αμυντική βιομηχανία, οι ΗΠΑ σηματοδοτούν επίσης ότι το σύστημα αεράμυνας Patriot μπορεί να πουληθεί, εάν εγκαταλειφθούν οι S-400. Αναμένεται ότι το ζήτημα των F-35 δεν θα τεθεί μπροστά από έργα όπως τα KAAN, Kizilelma και Anka III. Στις μελέτες αναφέρεται ότι η χρήση των εγχώριων πόρων θα είναι προς όφελος της Τουρκίας από κάθε άποψη.

Ειδήσεις σήμερα:

Ομόφυλα ζευγάρια - Πειραιώς Σεραφείμ: όσοι βουλευτές πουν “ναι”, να μην ξαναέρθουν στην εκκλησία

Φυλακές Κορυδαλλού: Δεκάδες κινητά, smartwatcn και φορτιστές στα κελιά (εικόνες)

Τροχαίο στην Πάτρα: Παραβιάζει στοπ και τινάζει δικυκλιστή στον αέρα (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ