Κοινωνία

12 Φεβρουαρίου 2024 09:16 Τελευταία ενημέρωση : 12 Φεβρουαρίου 2024 14:02

“Πυρήνες” - Ραγκούση για Greek Mafia: Φιάσκο με... fast track διαδικασίες (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Τι υποστηρίζει η δικηγόρος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, για την προσπάθεια σύνδεσης του 45χρονου με ποινικούς και με τα εκρηκτικά. Τι λέει για το όπλο και την έγκυο σύζυγο που δεν κλήθηκε για κατάθεση.

“Πυρήνες” - Ραγκούση για Greek Mafia: Φιάσκο με... fast track διαδικασίες (βίντεο)
-

Στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε την Δευτέρα η Λίλα Ραγκούση, συνήγορος του 45χρονου, καταδικασμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή και αφού δικάστηκε για οπλοκατοχή, οδηγήθηκε εκ νέου στις Φυλακές, καθώς δεν δόθηκε ανασταλτικός χαρακτήρας στην απόφαση του δικαστηρίου.

«Δεν έχει σχέση η παλιά καταδίκη του για την “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” με την υπόθεση αυτή. Επίσης, τον ενοχλεί και τον προσβάλλει, λόγω του δικού του ηθικού κώδικα, η αναφορά για συμμετοχή του στην Greek Mafia, αφού έχει δημόσια και με επιστολές του ταχθεί ενάντια στις πρακτικές της Greek Mafia», είπε η δικηγόρος για λογαριασμό του πελάτη της.

Προσέθεσε ότι «το κατηγορητήριο εναντίον του αφορά μόνο την οπλοκατοχή. Όταν πάμε στο δικαστήριο με ανθρώπους που έχουν κάνει ληστείες, η ποινή είναι 6-7 μήνες, ενώ τώρα… έγινε μια fast track διαδικασία και βγήκε απόφαση χωρίς ανασταλτικό χαρακτήρα. Το όπλο το προμηθεύτηκε η έγκυος σύζυγος του. Ζητήσαμε να καταθέσει και να ληφθούν δακτυλικά αποτυπώματα στο όπλο, αλλά τα αιτήματα μας απορρίφθηκαν».

«Ένα δημοσίευμα τον στοχοποιούσε, ο ίδιος δεν φοβήθηκε ποτέ ότι ήταν στόχος της Greek Mafia. Μια σχέση που είχε αναπτυχθεί μέσα στην φυλακή δεν σημαίνει ότι συνεχίστηκε όταν βγήκε από την φυλακή ή ότι έχει σχέση με τις δραστηριότητες του νόμιμες ή παράνομες, εκτός φυλακής», ανέφερε η συνήγορος του 45χρονου.

Η κ. Ραγκούση έκανε λόγο για διακριτική ποινική μεταχείριση του 45χρονου, καταλήγοντας πως «είναι φιάσκο η υπόθεση, ο πελάτης μου δεν έχει καμία σχέση με την Greek Mafia, είναι τουλάχιστον κατακριτέο να επιχειρείται συσχέτιση του με τα άλλα πρόσωπα που συνελήφθησαν».


Ειδήσεις σήμερα:

Πυρήνες της Φωτιάς: “Ήταν φίλος με ανθρώπους της Greek Mafia και φοβόταν τους... αντιπάλους τους”

Κέλβιν Κίπτουμ: Νεκρός σε τροχαίο ο κορυφαίος μαραθωνοδρόμος

Ερυθρά Θάλασσα: Ελληνόκτητο πλοίο έγινε στόχος των Χούθι


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ