Κοινωνία

18 Απριλίου 2020 07:19 Τελευταία ενημέρωση : 18 Απριλίου 2020 14:49

Επίθεση με μολότοφ στον ΣΚΑΙ

Διάβασέ μου το...

Καταδρομική «επιχείρηση» τα ξημερώματα στο κτήριο του σταθμού.

Επίθεση με μολότοφ στον ΣΚΑΙ
-

Επίθεση με μολότοφ από αγνώστους στον ΣΚΑΪ. Η επίθεση έγινε στις 3 τα ξημερώματα από 4 κουκουλοφόρους, που έριξαν 3 μολότοφ στο κτήριο του ομίλου, στο Φάληρο, και εξαφανίστηκαν. 

Οι κουκουλοφόροι κινήθηκαν περιμετρικά του τείχους στο δυτικό τμήμα και πέταξαν τρεις μολότοφ που δεν προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές και εξαφανίστηκαν. Οι δύο έπεσαν σε ένα μπαλκόνι του πρώτου ορόφου και η τρίτη στο έδαφος. 

φύλακας ειδοποίησε την αστυνομία και άμεσα έφθασαν στο σημείο  τρια περιπολικά και άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ και η κινητοποίηση των ανδρών της ασφάλειας του σταθμού, ήταν έγκαιρη που κινήθηκαν προς το σημείο της επίθεσης προκειμένου να ελεγχθεί η κατάσταση και να σβήσουν την φωτιά.

Οι αστυνομικοί αμέσως ξεκίνησαν έρευνα προς πάσα κατεύθυνση για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών. 

Την καταδίκη της κυβέρνησης, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος σε παρέμβαση του στον σταθμό, είπε «θέλω να καταδικάσω εκ μέρους της κυβέρνησης, κάθε προσπάθεια φίμωσης της ελευθερίας  του Τύπου και των Μέσων Ενημέρωσης. Αυτή η προσπάθεια εκφοβισμού πέφτει στο κενό γιατί η Δημοκρατία μας είναι ισχυρή και απομονώνει τέτοιες ενέργειες».

Σε δήλωση του, ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για την Προστασία του Πολίτη, Γιάννης Ραγκούσης αναφέρει «δεδομένη και απερίφραστη η καταδίκη μας για την επίθεση με μολότοφ κατά του ειδησεογραφικού σταθμού Σκάι και της εφημερίδας Καθημερινή. Η κυβέρνηση, που, ως αντιπολίτευση, σε αντίστοιχη περίπτωση είχε προβεί σε βαρύγδουπες πολιτικές καταγγελίες, οφείλει να εντοπίσει τους αυτουργούς της επίθεσης και να τους οδηγήσει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης».

Η Ελληνική Λύση, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της αναφέρει «η καταδίκη του τρομοκρατικού (δεν είναι η πρώτη φορά) χτυπήματος, είναι αυτονόητη! Οι επιθέσεις τέτοιου είδους υπερβαίνουν κάθε έννοια αντίδρασης και  διαμαρτυρίας, είναι ξεκάθαρα παράνομες κι εγκληματικές πράξεις. Η βία από όπου και αν προέρχεται είναι καταδικαστέα!».