Παράξενα

13 Ιουλίου 2022 16:13

Κως: θρίλερ με σύλληψη Ισραηλινού για ναρκωτικά (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Η συνωνυμία, το ένταλμα της Interpol και η δικαστική απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο άνδρας, ο οποίος παρέμεινε στην φυλακή για πολλές ημέρες.

Κως: θρίλερ με σύλληψη Ισραηλινού για ναρκωτικά (εικόνες)
-

Ελληνικό δικαστήριο απελευθέρωσε έναν Ισραηλινό από τη φυλακή, αφού κρατήθηκε για 14 ημέρες, με το Ισραήλ να υποστηρίζει ότι πρόκειται για ένα λανθασμένο ένταλμα της Interpol, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of Israel. Το τοπικό δικαστήριο διέταξε τον Ντούντι Ασκενάζι, να παραμείνει στην Ρόδο μέχρι να ληφθεί οριστική απόφαση για το θέμα. 

Ο Ασκενάζι, 52 ετών, έκανε διακοπές στην Ελλάδα όταν συνελήφθη πριν από δύο εβδομάδες με ένταλμα της Ιντερπόλ για έναν διπλό υπήκοο Ισραήλ-Αζερμπαϊτζάν που ονομαζόταν επίσης «Dudi Ashkenazi», ο οποίος φέρεται να διακινούσε ναρκωτικά μεταξύ Περού και Ρωσίας το 2012.

Ο άνδρας κρατήθηκε στην Κω, μέχρι την ακροαματική διαδικασία, σημειώνει το δημοσίευμα με ημερομηνία 5 Ιουλίου 2022.

Οι φίλοι και η οικογένειά του ξεκίνησαν μια διαδικτυακή εκστρατεία δωρεών για τη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για την κάλυψη των νομικών εξόδων του. 

«Η απελευθέρωση ήρθε αφότου ο δικηγόρος του δήλωσε ότι είχε παρουσιάσει έγγραφα στον Κωνσταντίνο Τσιάρα και στον Γενικό Εισαγγελέα που απέδειξαν ότι ο Ασκενάζι δεν είναι ο ύποπτος που καταζητείται από την Ιντερπόλ και την αστυνομία στο Περού», σημειώνουν οι Times of Israel. 

Ο  Ασκενάζι, η οικογένειά του και η ισραηλινή κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι δεν διέπραξε τα εγκλήματα που του «αποδίδονται». Εκείνος είπε ότι γιόρταζε το μπαρ μιτσβά της κόρης του την ώρα των φερόμενων εγκλημάτων και δεν βρισκόταν στο Περού. Η σύζυγός του είπε ότι δεν έχει την υπηκοότητα του Αζερμπαϊτζάν. 

Σύμφωνα με το Channel 12, «η ισραηλινή αστυνομία είπε στην Ιντερπόλ ότι πιστεύει ότι η Ελλάδα συνέλαβε τον λάθος άνδρα αφού ανακάλυψε ότι το ένταλμα περιέχει τον αριθμό ταυτότητας άλλου ατόμου με το ίδιο όνομα».

Ειδήσεις σήμερα: 

ΟΑΣΘ: Αυτοκίνητο “καρφώθηκε” σε στάση - Παιδί ανάμεσα στους τραυματίες

Power Pass: Πληρωμές σε δύο δόσεις

Φωτιά στον Real FM: Τα γκαζάκια, ο εμπρησμός και οι αντιδράσεις (εικόνες)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ