Καιρός

16 Νοεμβρίου 2021 06:04

Καιρός: τοπικές βροχές και άνεμοι έως 8 μποφόρ την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Πότε και πού θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Πώς θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Για την Τρίτη προβλέπονται τοπικές βροχές στην δυτική Ελλάδα και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους θα είναι αυξημένες και στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια, στις Σποράδες και στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς, στα δυτικά και στα Δωδεκάνησα τους 19 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 και τοπικά 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και κυρίως στο Ιόνιο και στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο με σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανόν στα νότια με μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στη δυτική Κρήτη με σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι- βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 5 με 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Τετάρτη

Για την Τετάρτη προβλέπονται στην δυτική Ελλάδα νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές, κυρίως στο Ιόνιο, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα δυτικά και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση 4 με 5 και τοπικά στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 12 με 14 βαθμούς, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 21 και στην υπόλοιπη Ελλάδα τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ