Καιρός

27 Μαρτίου 2022 06:35

Καιρός: Ανοιξιάτικη ζέστη και σκόνη την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

«Σκαρφαλώνουν» οι τιμές του υδραργύρου, ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν. Αναλυτική πρόγνωση για όλη την επικράτεια.

-

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν αναμένονται την Κυριακή. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα ηπειρωτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά αφρικανικής σκόνης στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα οι άνεμοι αρχικά ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει στους 20 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται αρχικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι στη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 τοπικά νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη και στη Θράκη η μέγιστη θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που μετά τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ασθενείς και βαθμιαία νότιοι έως 4 μποφόρ. Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται στη χώρα, με ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο και τη θάλασσα Κυθήρων τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει κατά τόπους του 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Foo Fighters - Τέιλορ Χόκινς: Η τοξικολογική εξέταση για τον θάνατό του

Ισραήλ - Μπλίνκεν: “Ιστορική” συνάντηση με ομολόγους του από αραβικές χώρες

Κίνα - Συντριβή Boeing: Εντοπίστηκε το δεύτερο μαύρο κουτί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ