Καιρός

31 Οκτωβρίου 2022 06:06

Καιρός: Καλοκαιρία τη Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Με καλό καιρό μας αποχαιρετά ο Οκτώβριος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος αναμένεται τη Δευτέρα ο καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά έως 5 και από το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Η μέγιστη τιμή της θα φτάσει τους 22 βαθμούς στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τις Σποράδες και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 25 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ, από το μεσημέρι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι στα δυτικά και κεντρικά μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από  11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 και από το μεσημέρι στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και η μέγιστη τιμή της θα φτάσει στα δυτικά, τα βόρεια και τα Δωδεκάνησα τους 25 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 20 με 23 βαθμούς Κελσίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ