Καιρός

14 Οκτωβρίου 2023 06:09

Καιρός: νεφώσεις και τοπικές βροχές το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή των εκλογών. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για τo Σάββατο, αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στη δυτική, στην κεντρική και στην νότια χώρα. Τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν μετά το μεσημέρι στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων και στη δυτική Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα πελάγη θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες και από το απόγευμα γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2-3 μποφόρ και τις απογευματινές ώρες νότιοι με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Για την Θεσσαλία προβλέπονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες και από νωρίς το απόγευμα γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 μποφόρ ή ανατολικοί-βορειοανατολικοί , 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 10 έως 25-27 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως στη δυτική Στερεά, στη δυτική Πελοπόννησο και στα νότια νησιά του Ιονίου. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί άνεμοι έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες και από το απόγευμα γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές χώρες στη δυτική Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες. Τοπικές βροχές ή όμβροι ενδέχεται να σημειωθούν μετά το μεσημέρι στις νότιες περιοχές των Δωδεκανήσων. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25-27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Σχεδόν αίθριος αναμένεται την Κυριακή ο καιρός, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα δυτικά, στην Κρήτη και στα νοτιότερα τμήματα των Δωδεκανήσων θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις και πιθανώς λίγες τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά όπου θα σχηματιστούν και τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και οι μέγιστες τιμές της θα φτάσουν τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ