Υγεία - Περιβάλλον

12 Απριλίου 2021 17:11 Τελευταία ενημέρωση : 12 Απριλίου 2021 20:02

Self test - Τζανάκης: πάνω από 8.500 νέα κρούσματα αν δεν είχαν καταγραφεί οι θετικοί

Διάβασέ μου το...

Για σημαντικό εργαλείο έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας. Πώς τα self test θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο για Πάσχα στο χωριό. Πότε αναμένεται αποκλιμάκωση.

Self test - Τζανάκης: πάνω από 8.500 νέα κρούσματα αν δεν είχαν καταγραφεί οι θετικοί
-

Για ένα σημαντικότατο εργαλείο στη μάχη της χώρα μας κατά του κορονοϊού έκανε λόγο ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας για τα self tests.

Όπως είπε, τα 500 θετικά κρούσματα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, θα έδιναν από 5.250 έως 8.765 νέα κρούσματα μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Εξήγησε δε ότι με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει το Πάσχα οι πολίτες να πάνε στα χωριά τους. «Αντί να αφήσουμε τον κόσμο στα αστικά κέντρα και να μένουν μέσα στα διαμερίσματα καλώντας άλλες οικογένειες, καλύτερα να τον στείλουμε στην εξοχή, πάντα με προσοχή», είπε ο κ. Τζανάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναλύοντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ο κ. Τζανάκης εκτίμησε ότι θα σημειωθεί μια συνεχιστική κορύφωση, αλλά χωρίς ενδείξεις περαιτέρω επιδείνωσης, τουλάχιστον στην Αττική. Αντίστοιχα, η Θεσσαλονίκη, δείχνει μια εικόνα σταθεροποίησης, όπως και η Κοζάνη που ήταν η χειρότερη περιοχή της Ελλάδος. Όπως είπε, μετά τις 25 Απριλίου θα αρχίσει μια σχετική αποκλιμάκωση.

«Τα σκήπτρα, την τελευταία εβδομάδα, ως η χειρότερη περιοχή τα πήρε η Δυτική Αττική, η οποία ξεπέρασε τα όρια της Κοζάνης και αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε μάλλον σε μια επιπεδωμένη κατάσταση, οριζοντίωση της καμπύλης», συμπλήρωσε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Παρίσι: Πυροβολισμοί έξω από νοσοκομείο

Χάρι: Επιστροφή για την κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου

Johnson & Johnson: Στην ΕΕ τα πρώτα εμβόλια - Πότε φτάνουν στην Ελλάδα

Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ