Γενικά

05 Ιουνίου 2014 17:00

Με αιχμές και συγκίνηση αποχώρησε ο Χάρης Θεοχάρης

Text to Speech

«Δεν έχει κανείς το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ. Τα αποτελέσματα στην δουλειά μου το δείχνουν. Επέλεξα να παραιτηθώ», τόνισε μεταξύ άλλων ο Χάρης Θεοχάρης.

Με αιχμές και έντονη συγκίνηση αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών ο πρώην γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων Χάρης Θεοχάρης επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. 

Σε δηλώσεις του ο Χάρης Θεοχάρης, μετά την παραίτησή του από την θέση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, τόνισε ότι δεν έχει πάρει κανένα μέτρο. «Όχι μισό, κανένα» είπε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας ότι «τα μέτρα τα παίρνει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με την εντολή του λαού».  

«Δεν έχει κανείς το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ. Τα αποτελέσματα στην δουλειά μου το δείχνουν. Επέλεξα να παραιτηθώ», υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε:

«Δεν νοιώθω εξιλαστήριο θύμα, γιατί κάτι πήγε στραβά. Αυτοί που νοιώθουν ότι κάτι πάει στραβά, ας δουν τα δικά τους πεπραγμένα. Δεν έχω τίποτα να με κάνει να σκεφθώ δεύτερη φορά. Έχω φέρει αποτέλεσμα και είναι γνωστό παντού». 

Ο Χάρης Θεοχάρης έκανε λόγο για ημιαυτονομία από την θέση του γενικού γραμματέα, τονίζοντας ότι «λογοδοτούσα στον υπουργό μου».

Πάντως, υπογράμμισε και την πολύ καλή συνεργασία που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. «Έχουμε καταφέρει από το μηδέν να στήσουμε φορολογική-τελεωνειακή διοίκηση», είπε ο κ. Θεοχάρης. 

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Στουρνάρας ευχαρίστησε τον Χάρη Θεροχάρη «για την πολύμηνη συνεργασία, για μία σύγχρονη φορολογική διοίκηση και την καθοριστική συνδρομή του έως τώρα». 

«Θα ήθελα να πηγαίναμε ακόμη καλύτερα, αλλά δεν είναι εύκολο καθήκον. Έχω πολύ καλούς συνεργάτες», είπε ο υπουργός Οικονομικών Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι «οι αλλαγές στην Κυβέρνηση είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού». «Δεν υπάρχουν επιθυμίες», όπως είπε. 

Τέλος, ο Γιάννης Στουρνάρας έκανε γνωστό ότι «τα milestones θα ψηφιστούν από τα θερινά» τμήματα της Βουλής.

Το υπουργείο Οικονομικών απηύθυνε ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, από τις 6 Ιουνίου έως τις 15 του μηνός, για την πλήρωση της θέσης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, ο οποίος προΐσταται της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Όπως, άλλωστε, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας - αναφορικά με τη διαδικασία κάλυψης της θέσης αυτής, μετά από την παραίτηση του κ. Θεοχάρη-, «θα ακολουθηθεί μια ανοικτή διαδικασία. Το πολύ σε 10 ημέρες θα έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης. Ο Θεοχάρης θα μείνει όσο χρειάζεται για να ενημερώσει και να παραδώσει τη σκυτάλη». Σημειώνεται ότι η σύσταση της θέσης του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων αποτέλεσε μνημονιακή υποχρέωση της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO