Γενικά

16 Μαΐου 2016 13:11

Goldman Sachs: Τέλος το φθηνό πετρέλαιο

Text to Speech

Οι αναλυτές της εταιρείας αναθεώρησαν τις προβλέψεις τους και υποστηρίζουν ότι η τιμή του «μαύρου χρυσού» θα αγγίξει τα 55 δολάρια το βαρέλι μέσα στο 2016.

Goldman Sachs: Τέλος το φθηνό πετρέλαιο

Με την εκτίμηση ότι, «η υπερπροσφορά πετρελαίου βαίνει προς το τέλος της», εκτιμητές της Goldman Sachs, προειδοποιούν  για ραγδαία άνοδο της τιμής του πετρελαίου το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

Η εκτίμηση πηγάζει από την ισχυρή ζήτηση, αλλά και την μείωση της παραγωγής η οποία θα οδηγήσει σε ζήτηση η οποία θα υπερτερεί της προσφοράς.

Ειδικότερα δε προβλέπουν ότι η μεταβολή της τιμής θα λάβει χώρα το δεύτερο εξάμηνο του έτους, χωρίς όμως να αποκλείουν να προκύψει κι εντός του Μαΐου, καθώς υπήρξε μη αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ωστόσο, η μείωση της παραγωγής - εξηγεί στη συνέχεια - οφείλεται σε παροδικούς παράγοντες, καθώς το ισοζύγιο προσφοράς – ζήτησης θα επιστρέψει σε πλεόνασμα, κατά τη διάρκεια του 2017, λόγω της αυξημένης παραγωγής σε Ιράκ και Ιράν.

Ως αποτέλεσμα, η Goldman Sachs αναθεωρεί προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για την τιμή του πετρελαίου στο α’ τρίμηνο του 2017- και συγκεκριμένα στα 45 δολάρια/βαρέλι έναντι 55 δολαρίων της προηγούμενης εκτίμησης.

VIDEO