Πρόσωπα

12 Μαΐου 2017 12:29

Σόιμπλε για Ελλάδα: υπέρ της εξεύρεσης λύσης στις 22 Μαΐου

Text to Speech

Ανεπίσημες επαφές και συζητήσεις με την Αθήνα είχε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Τι λέει για το ζήτημα του χρέους από το Μπάρι.

Σόιμπλε για Ελλάδα: υπέρ της εξεύρεσης λύσης στις 22 Μαΐου

Υπέρ της εξεύρεσης λύσης για την Ελλάδα μέχρι τις 22 Μαΐου δηλώνει εκ νέου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από το Μπάρι της Ιταλίας.

«Εξακολουθώ να είμαι υπέρ της εξεύρεσης λύσης (τουλάχιστον πολιτικής) στις 22 Μαΐου» είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, πριν από την έναρξη των συζητήσεων με τους ομολόγους του και τους επικεφαλής των Κεντρικών Τραπεζών της ομάδας των G-7, δηλαδή των πλέον ανεπτυγμένων δυτικών βιομηχανικών χωρών.

«Βάση παραμένουν οι συμφωνίες του Eurogroup του Μαΐου 2016» τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και σημείωσε: «Είχα συζητήσεις για την Ελλάδα ήδη το βράδυ, οι οποίες όμως ήταν ανεπίσημες όπως συνηθίζεται σε τέτοιου είδους συναντήσεις».

Στο Μπάρι, η λεγόμενη ομάδα της Ουάσινγκτον, στην οποία ανήκουν οι μεγαλύτερες χώρες της ευρωζώνης και οι θεσμοί των δανειστών, πρόκειται να συζητήσουν εμπιστευτικά για την πιθανότητα περαιτέρω ελαφρύνσεων του ελληνικού χρέους, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO