Γενικά

22 Φεβρουαρίου 2019 06:27

Αχτσιόγλου: Δεν υπάρχουν άβατα και ασυλίες σε καμία επιχείρηση

Text to Speech

Στο στόχαστρο του υπουργείου Εργασίας επιχειρήσεις που παραβιάζουν ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Αχτσιόγλου: Δεν υπάρχουν άβατα και ασυλίες σε καμία επιχείρηση

Στο στόχαστρο του υπουργείου Εργασίας μπαίνουν επιχειρήσεις που παραβιάζουν ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων με την Έφη Αχτσιόγλου να αναφέρει πως για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν άβατα και ασυλίες σε καμία επιχείρηση.

Αναφερόμενη στις νομοθετικές ρυθμίσεις και τους ελέγχους για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στους χώρους εργασίας, η υπουργός Εργασίας απαντώντας, την Πέμπτη, σε σχετική επίκαιρη ερώτηση ανέφερε πως «οι κανόνες που θέσαμε για τα ωράρια και τις υπερωρίες, καθώς και οι ρυθμίσεις για τις εργολαβίες στοχεύουν την παραβατικότητα κυρίως σε μεγάλες επιχειρήσεις και στις τράπεζες». Σε ότι αφορά στο ζήτημα των τραπεζών, είπε πως οι ρυθμίσεις για το ωράριο και τις υπερωρίες απαντούν σε ένα χρόνιο πρόβλημα στις εργασιακές σχέσεις του κλάδου.

Η κ. Αχτσιόλγου απάντησε ακόμη, σε επίκαιρη ερώτηση για τη Μανωλάδα, λέγοντας πως για τους μετανάστες εργάτες γης της Μανωλάδα ότι μετά την έρευνα για τις συνθήκες εργασίας των πληγέντων από την πυρκαγιά μεταναστών εργατών γης, υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Αμαλιάδας, ζητώντας να διερευνηθεί από τις εισαγγελικές αρχές η παράνομη και με ιδιαίτερα επαχθείς όρους απασχόληση των 355 εργατών, η οποία επισύρει ποινικές κυρώσεις. Όπως είπε, με την ενεργοποίηση αυτής της διαδικασίας δίνεται η δυνατότητα χορήγησης άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους στους μετανάστες εργάτες γης, οι οποίοι απασχολήθηκαν με ιδιαίτερα καταχρηστικούς όρους εργασίας. Επομένως, ολοκληρώνουμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να τύχουν της προστασίας που τους αρμόζει, αξιοποιώντας στο έπακρο τα διαθέσιμα νομικά εργαλεία. Με τη χορήγηση άδειας διαμονής θα υπάρχει και η δυνατότητα χορήγησης ενισχύσεων απευθείας στους μετανάστες, κάτι που θα γίνει το ταχύτερο δυνατό.

VIDEO