Λέσβος

16 Δεκεμβρίου 2018 14:00

Κατολισθήσεις βράχων στο Πλωμάρι από τις βροχοπτώσεις (βίντεο)

Text to Speech

Μεγάλα προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε τη Λέσβο.

Κατολισθήσεις βράχων στο Πλωμάρι από τις βροχοπτώσεις (βίντεο)

Νέες κατολισθήσεις, κυρίως στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Πλωμαρίου, προκάλεσαν οι έντονες χθεσινές βροχοπτώσεις στη Λέσβο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του PlomariNews.gr, λόγω της ισχυρής νεροποντής, σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στον δρόμο Μελίντας-Πλωμαρίου, με αποτέλεσμα στο ύψος του Λογαρά, ο δρόμος να “κοπεί” στα δυο με την κυκλοφορία να είναι αδύνατη. Από νωρίς το πρωί, στο σημείο βρέθηκαν μηχανήματα για τον καθαρισμό του δρόμου και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας, παρουσία της Αστυνομίας.

Μικρές πέτρες και βράχοι έπεσαν σε διάφορα σημεία κατά μήκος του δρόμου, αλλά οι μεγάλοι βράχοι στο συγκεκριμένο σημείο προκάλεσαν το μεγαλύτερο πρόβλημα και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

Η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα και τις διακοπές ρεύματος στην περιοχή του Πλωμαρίου, ενώ λόγω κεραυνών πιθανόν προκλήθηκε πρόβλημα στους αναμεταδότες των τηλεοπτικών καναλιών στην Αγκαθερή. Λόγω των κατολισθήσεων, πρόβλημα υπάρχει και στο δρόμο Ακρασίου-Δρότας που είναι κλειστός.

Η σχετική ανακοίνωση από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου:

«Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γίνεται γνωστό ότι στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής του Πλωμαρίου, όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας έγιναν εκτεταμένες καταπτώσεις βράχων, σήμερα Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018, από νωρίς το πρωί, βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες καθαρισμού των δρόμων, οι οποίες εκτελούνται με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση, προκειμένου οι δρόμοι να παραμένουν ανοιχτοί και να εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα στα χωριά. Σημειώνεται ότι οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με την γεωμορφολογία της περιοχής, έχουν επιβαρύνει την κατάσταση που ο σεισμός της 12ης Ιουνίου 2017 προκάλεσε.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO