Θεσσαλονίκη

15 Μαΐου 2019 11:22

Δραματική καταδίωξη ληστών βενζινάδικου

Text to Speech

Συνελήφθη ο ένας από τους δύο δράστες, ο οποίος νωρίτερα είχε πυροβολήσει στον αέρα με καραμπίνα.

Δραματική καταδίωξη ληστών βενζινάδικου

Με κινηματογραφικό τρόπο, ύστερα από καταδίωξη, συνελήφθη στη Λητή Θεσσαλονίκης ένας 34χρονος άνδρας, ως ο ένας από τους δύο δράστες ληστείας που πραγματοποιήθηκε τα μεσάνυχτα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Γερακαρούς στον Λαγκαδά.

Ο συλληφθείς, μαζί με συνεργό του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, και με απειλή καραμπίνας και πιστολιού, αφού αιφνιδίασαν τον 49χρονο ιδιοκτήτη και ακόμη τέσσερα άτομα, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο βενζινάδικο, αφαίρεσαν τις εισπράξεις, περίπου 1.500 ευρώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Κατά την αποχώρησή τους από το πρατήριο, ο 34χρονος πυροβόλησε μία φορά στον αέρα με την καραμπίνα, για εκφοβισμό.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή, αρχικά εντόπισαν τους δράστες να κινούνται στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης. Ακολούθησε καταδίωξη, καθώς στη θέα τους οι δύο άνδρες ανέπτυξαν ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγουν τη σύλληψη.

Ο 34χρονος εντοπίστηκε κρυμμένος σε εγκαταλελειμμένο επαγγελματικό χώρο στην περιοχή της Λητής, ενώ κατά τη σύλληψή του αντιστάθηκε σθεναρά. Με τη σχηματισθείσα δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, κλοπή, αντίσταση και παράβαση της ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και εκρηκτικούς μηχανισμούς, ο άντρας θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του συνεργού του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO