Φθιώτιδα

30 Ιανουαρίου 2020 14:11

Ισόβια στον “ιμάμη” που σκότωσε “σατανιστή”

Διάβασέ μου το...

Τον είχε δολοφονήσει, καταφέρνοντάς του δεκάδες μαχαιριές ενώ είχε αναφέρει πως άκουγε φωνές από τον Αλλάχ.

Ισόβια στον “ιμάμη” που σκότωσε “σατανιστή”
-

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας, ο 38χρονος Πακιστανός, πρώην Ιμάμης, ο οποίος το 2014 είχε σκοτώσει με τριάντα μαχαιριές έναν 29χρονο Αφρικανό.

Σύμφωνα με το taxydoromos.gr, όπως έγινε γνωστό από την ακροαματική διαδικασία, ο κατηγορούμενος μετανάστευσε από το Πακιστάν στη Λάρισα το 2009, ενώ γνωριζόταν με το θύμα αφού και οι δύο διέμεναν, για ένα χρονικό διάστημα, στην ίδια πολυκατοικία. Ο Πακιστανός προερχόταν από μια βαθιά θρησκευόμενη οικογένεια και από μικρός ήταν γαλουχημένος στο Κοράνι ενώ φοίτησε για έξι χρόνια σε ιερατική σχολή. Στη Λάρισα είχε οριστεί ιμάμης και ήταν η κεφαλή της μουσουλμανικής κοινότητας. Είχε, μάλιστα, δικαιοδοτική εξουσία θεωρούμενος από το Ισλάμ ως σύμβολο υπακοής από τους πιστούς.

Το θύμα, γνωρίστηκε με τον πρώην ιμάμη στον ιερατικό χώρο, όμως ασχολείτο και με τελετές μαύρης μαγεία. Γνωρίζοντας ο κατηγορούμενος αυτές τις δραστηριότητες, προσπάθησε αρκετές φορές να τον μεταπείσει, κάτι που δεν κατάφερε. Αυτός ήταν και ο λόγος που τον Αύγουστο του 2014 επισκέφθηκε το σπίτι του θύματος και το μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Μάλιστα, είχε αναφέρει τότε σε μαρτυρία του: «Μην ψάχνεις πουθενά αλλού. Εγώ τον σκότωσα. Τον σκότωσα γιατί ήταν άνθρωπος του σατανά. Τον ξέρω από το παρελθόν, του είχα πει να μην ασχολείται με τη μαύρη μαγεία».

Τόσο στο πρώτο δικαστήριο που έγινε στο Βόλο (ΜΟΔ) όσο και χθες, από την πλευρά της υπεράσπισης, τονίστηκε πως ο δράστης «άκουγε φωνές από τον Αλλάχ». Ενώ, εκτός από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, τιμωρήθηκε και με 16 μήνες φυλάκιση για οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO