Κυκλάδες

04 Απριλίου 2021 12:00 Τελευταία ενημέρωση : 04 Απριλίου 2021 21:00

Φωτιά στην Άνδρο: εκκενώθηκαν οικισμοί

Διάβασέ μου το...

Ήδη έχουν εκκενωθεί 2 οικισμοί ενώ οι κάτοικοι κι ενός τρίτου βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αποχωρήσουν αν χρειαστεί.

Φωτιά στην Άνδρο: εκκενώθηκαν οικισμοί
-

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Ρέματα Άνδρου, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Για προληπτικούς λόγους, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ρέματα και Ατένι, ενώ σε ετοιμότητα ήταν και ο οικισμός Άρνη, καθώς το μέτωπο της πυρκαγιάς είχε... ανοίξει σε μεγάλη έκταση, λόγω των ισχυρών ανέμων που φτάνουν και τα επτά μποφόρ και το δύσβατο της περιοχής.

Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια της νύχτας τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι, από σπίθες που πετάχτηκαν, ο επικεφαλής του πυροσβεστικού κλιμακίου της Άνδρου, ο οποίος όμως παραμένει στο μέτωπο της πυρκαγιάς και επιχειρεί κανονικά μαζί με τους άλλους πυροσβέστες.

Άνδρος - φωτιά

Στη διάρκεια της ημέρας, ενισχύθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην Άνδρο. Στη “μάχη” με τις φλόγες ρίχτηκαν 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ, τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα (δύο πυροσβεστικά και ένα στρατιωτικό), ενώ συνέδραμαν εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου Άνδρου.

Σημειώνεται πως μεικτό κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛ.ΑΣ. [Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.)] διερευνά τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Όπως διευκρινίστηκε δεν απειλήθηκαν άμεσα οι οικισμοί Ρέματα και Ατένι, που εκκενώθηκαν νωρίτερα, ωστόσο οι κάτοικοι παραμένουν μακριά από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Άνδρος - φωτιά

Άνδρος - φωτιά

Φωτογραφίες:cyclades24.gr

Βίντεο: Andros Portal

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO