Λέσβος

23 Ιουλίου 2022 18:30 Τελευταία ενημέρωση : 24 Ιουλίου 2022 00:12

Φωτιά στα Βατερά: Εκκένωση εγκλωβισμένων από την θάλασσα - Τους κύκλωσαν οι φλόγες

Διάβασέ μου το...

Στο ΚέντροΥ Υγείας μεταφέθηκε μία γυναίκα, αμέσως μετά την επεισοδιακή απομάκρυνση της απο την ακτή.

Φωτιά στα Βατερά: Εκκένωση εγκλωβισμένων από την θάλασσα - Τους κύκλωσαν οι φλόγες
-

Συνολικά εννέα άτομα απεγκλωβίστηκαν από την ακτή των Βατερών από σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς και πέντε Έλληνες που ήταν εγκλωβισμένοι στην παραλία και περικυκλωμένοι από τη φωτιά.

Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πλωμαρίου, ενώ μία γυναίκα από την ομάδα των διασωθέντων, μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου.

Ειδήσεις - Βατερά - εκκένωση δια θαλάσσης

Ειδήσεις - Βατερά - εκκένωση δια θαλάσσης

(εικόνες από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1)

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης για εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή “ΒΑΤΕΡΑ” ν. Λέσβου. Υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή έσπευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ιδιωτικά σκάφη. Παράλληλα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της ανωτέρω Λιμενικής Αρχής και των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής της.

Με τη συνδρομή των σκαφών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. απεγκλωβίστηκαν συνολικά εννέα (09) άτομα (04 ημεδαποί και 05 αλλοδαποί) και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Πλωμαρίου. Στη συνέχεια, μία εκ των ανωτέρω αλλοδαπών παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Έλεγχοι από πλωτά και χερσαία μέσα συνεχίζουν να διενεργούνται, ενώ περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παρέμειναν σε ετοιμότητα προς παροχή συνδρομής, εφόσον αυτό απαιτηθεί».

 

Ανάμεσα τους ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Σινάνης, ο οποίος είπε στον ΑΝΤ1 πως έπεσε με τα ρούχα στην θάλασσα, καθώς φοβήθηκε για την ζωή του:

Αυτην την ώρα, ο κίνδυνος έχει απομακρυνθεί για τα Βατερα, όπου νωρίτερα η πυρκαγιά πέρασε απ' την νοτιοανατολική πλευρά και έκαψε δύο σπίτια και δύο αποθήκες, ενώ ακόμη ένα σπίτι έχει υποστεί ζημιές, σύμφωνα με την πρώτη καταγραφή.

Η ανατολική πλευρά του μετώπου έχει ελεγχθεί και τώρα η προσπάθεια εστιάζεται στα δυτικά-βορειοδυτικά προς το σεισμόπληκτο χωριό Βρύσα. Συνολικά επιχειρούν πυροσβέστες με 25 υδροφόρα οχήματα και στην διάρκεια της ημέρας, από αέρος  3 Tractores και 4 Canadair.καιένα ελικόπερο τύπου Mi8.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΑΤΕΡΑ - ΛΕΣΒΟΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΑΤΕΡΑ - ΛΕΣΒΟΣ

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΑΤΕΡΑ - ΛΕΣΒΟΣ

Το Δασαρχείο, ο Στρατος και ο Δήμος έχουν συνεργαστεί για δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, για επιπλέον προστασία του οικισμού στην Βρύσα.

Αίσθηση προκαλεί και το βιντεο από το κοκπιτ ενός πυροσβεστικού αεροπλάνου που έκανε ρίψεις νερού στα Βατερά, για την κατάσβεση της φωτιάς.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κύπρος Νικολαΐδης παρασημοφορήθηκε με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα (εικόνες)

Χαράκι: Ολλανδοί κατέβασαν την ελληνική σημαία που ύψωσε ο Γιώργος Γιαννιάς (εικόνες)

Νοσηλευτής πέθανε εν ώρα εργασίας, σε νοσοκομείο με εφημερία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO